Să nu UIȚI române , să NU uiți , căci ……., ” Cine UITĂ, nu merită” !!!

În loc de motto :

Este a doua zi de CRĂCIUN ,

ROMÂNUL încă chefuiește ,

dar ici, colo, câte un nebun ,

ROMÂNIA ” pas cu pas ” ponegrește !!! 😦 😦 😦

Tot felul de ” analfabeți funcționali” ,

care în decembrie 1989 se gândeau doar la a lor gură”

se cred mai bine informați decât ai lor conaționali ,

care în DECEMBRIE 1989 cântau în stradă ,plini de ură,

” Mai bine haimana decât TRĂDĂTOR …

mai bine huligan decât DICTATOR ” !!! 🙂 🙂 🙂

 • Cele sus postate , nu sunt pentru a mea laudă de sine , ci pentru a Domniilor Voastre CUGETARE !!! 🙂 🙂 🙂

Cine iubește trădarea? Cine are nevoie de trădători?

Prof. univ. dr. Nicolae Radu  24 Decembrie 2021

Nicolae Radu-Trosca 1989

După 32 de ani de când în toată țara se strigă cuvântul „libertate”, încotro România?Dragi prieteni, prieteni văzuți și nevăzuți, distins fără să incitam la ură sau la atitudini ostile, în mod cert avem nevoie de aducere aminte, de echilibru și de unitate! Avem întrebări, dar nu avem răspunsuri oficiale!Cine poate să răspundă? Cine vrea și cine poate să audă?

Remember – Decembrie 1989! Mai avem nevoie de Libertate?

„În noaptea de 23 decembrie 1989, militari ai Unitățîi Speciale de Lupta Antiteroristă (U.S.L.A.), conduși de colonelul Gheorghe Trosca, sunt chemați, la ordinele generalului Nicolae Militaru, să ajute la eliminarea teroriștilor infiltrați în clădirile din jurul Ministerului Apărării. Spre surprinderea lor, dispozitivul de apărare al ministerului deschide focul”. În urmă loviturilor de gloanțe, este ucis șeful de Stat Major al U.S.L.A., colonel  Trosca și încă șapte luptători, unii dintre dânșii și părinți, avansați post-mortem: Eugen Trandafir Cotuna (locotenent colonel), Andrei Ștefan (sublocotenent), Ion Muicaru (sublocotenent), Emil Oprea (sublocotenent), Florin-Constantin Suprățeanu (sublocotenent), Teodor Neagoe (sublocotenent) și Ion Costache (sublocotenent).

Trupurile luptătorilor au fost lăsate pe stradă și batjocorite timp de mai multe zile de bucureșteni. Pe frunțile lor a fost scris « Teroriști » sau « Trădători ». Trosca a fost decapitat, iar corpul acestuia a fost lăsat să zacă în stradă, iar capul i-a fost așezat pe un cauciuc”.

Cine avea nevoie să acopere cu sânge libertatea strigată pe stradă? Cine avea interesul să îl ucidă pe domnul colonel Trosca și să desființeze U.S.L.A.? Recunoștință?

Nu avem voie să uităm!

Potrivit Open Sources, unui ofițer superior, domnul colonel Trosca Gheorghe, asasinat în decembrie 1989,  alături de alți șapte luptători U.S.L.A., i-a fost retras titlul de „Erou al Revoluției” pentru că a  făcut poliție politică, în calitate de ofițer de contrainformațîi!

Pe cine a supărat domnul colonel Trosca, chiar și din Împărăția Cerului? Fantomele operative, scoase din adormire sau nu, rămân fantome! Trădătorii rămân trădători, indiferent de vremelnică putere! Mulți dintre aceștia, văzuți și nevăzuți, își lovesc capul de Sfântul Altar gândind la un viitor loc în Răi, dar ducând pe Dracul în buzunar! Bunele intențîi nu sunt suficiente!

Cum să gândești la Bunul Dumnezeu cu  dorința de ajutor, când ofițerii U.S.L.A. aflați sub comandă dlui colonel Trosca au fost omorâți și batjocoriți de indivizi cocoșați de stele?! Vă mai aduceți aminte de capul tăiat și de alte lucruri care nu pot fi redate aici? Cine a stins țigară aprinsă pe corpul neînsuflețit al unuia dintre luptătorii uciși? Cine îi scuipă și aruncă vorbe grele? Ofițerii au murit cu gândul la Țară! Cum trăiesc însă aceste păpuși manevrate din umbră?

Minți rătăcite trăiesc printre noi!

„Capul colonelului Trosca (care-l demascase pe generalul Militaru că fiind agent al unei puteri străine) a fost detașat de restul corpului și arborat pe post de trofeu, înfipt pe osia unui ABI, iar trupurile celor șapte uslasi uciși, îmbrăcăți în uniformă armatei române, au fost lăsate zile în șir să putrezească pe caldarâm, cu plăcute « teroriști », că lumea să le scuipe și să urineze pe ele!”.

Memoria colectivă obligă la aducere aminte! Dumnezeu nu doarme! Un alt fost ofițer… cel care a executat familia Ceaușescu, spunea că ar face la fel și azi, după 32 de ani! Spunea că a executat un ordin! Ce era să facă?! Cum trăiește acest om? Ce visează noaptea?

Istoria nu uită niciodată!

Am învățat că un bun creștin lasă morții în pace și poartă numai cuvinte de bine!   Din ce Direcție operativă provenea domnul colonel Trosca? Cine era Nicolae Militaru? Cine erau noii „aleși” de controversată „revoluție” sau  lovitură de stat?

Neuitare veșnică! Drumul să ne ducă cât mai repede către „Cimitirul Eroilor”  de la fosta stație de metrou Pieptănari! Părinții încă își mai plâng copiii! Cât mai sunt și dânșii în viață!

Recunoștință? O mulțime de cruci amintesc de oameni, mulți, necunoscuți, care au murit strigând Libertate! Această să fie libertatea noastră? Marionete? Duduite colorate cocotate în copacii puterii?  Ce ne -a mai rămas? Credință în toate!

Funcțiile trec, gradele trec, viață se duce! Timpul nu ne așteaptă! Să vorbim de cei plecați dintre noi cu respect și să nu uităm că nimic nu rămâne neplătit în această lume!

Cine iubește trădarea?! Cine are nevoie de trădători?

Sărbători cu lumina în suflet, dragi prieteni! Sănătate și Pace, prieteni văzuți și nevăzuți!” !!! 🙂 🙂 🙂

 • Sursa :

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/cine-iubeste-tradarea-cine-are-nevoie-de-tradatori

 • A REPUBLICAT prin ” copy paste” fără nici o ALUZIE la SEMNATARUL articolului REPUBLICAT , un fost ofițer activ în MApN cu gradul de MAIOR , participant ACTIV la evenimentele din DECEMBRIE 1989 🙂 🙂 🙂 actualmente , pensionar militar fără PENSIE SPECIALĂ , cu gradul de COLONEL obținut ca urmare a absolvirii în 1987 a Academiei de Înalte Studii Militare https://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/a-25-a-aniversare-a-absolvirii-academiei-de-inalte-studii-militare/
 • Cât voi TRĂI pe-acest PĂMÂNT , fac sacru JURĂMÂNT , căci la nevoie , VIAȚA mi-o voi DA , pentru NEAM și ȚARA mea , ROMANIA !!!
CRĂCIUN Fericit cu Sănătate și Bucurii tuturor persoanelor virtuale care vor ajunge pa AICI !!! 🙂 🙂 🙂

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

13 răspunsuri to “Să nu UIȚI române , să NU uiți , căci ……., ” Cine UITĂ, nu merită” !!!”

 1. AureliaAlbAtros Says:

  Sărbători cu lumina, sănătate și pace-n suflet, prieten nevăzut, neauzit, dar iubit! 🙂

  • Aliosa Says:

   Bună dimineața , Aurelia , în a doua zi de Sfânt CRĂCIUN ! 🙂

   Decât VĂZUT dar PREFĂCUT ,
   decât IUBIT dar MINCINOS ,
   mai bine un OM CINSTIT
   și CREDINCIOS , RESPECTUOS și EVLAVIOS !!! 🙂 🙂 🙂

   EU sunt dintre acei foști activi militari ,
   care, spunând în față șefilor ADEVĂRUL 🙂
   am fost subtil sancționat precum gladiatorii
   trimiși din interes în arenă spre a lupta cu BALAURUL !!! 😦 😦 😦
   Mulțumesc din toata inima ,
   ” Omule cu suflet bun ” 🙂 🙂 🙂

   DUMNEZEU să te BINECUVÂNTEZE și OCROTEASCĂ permanent ! 🙂
   Aliosa .

 2. Aliosa Says:

  Celine Dion

  Aliosa .

 3. Ileana Says:

  Bună dimineața! Crăciun liniștit cu bucurii! Dumnezeu să-i ocrotească și pe cei răi să îi aducă pe calea cea bună!🙏
  Toate cele bune!🎄🍀🤗

 4. lacrimaroua Says:

  Buna ziua, Aliosa !
  Craciun binecuvantat ! 🎄☃❄

 5. Nicolaie Maries Says:

  Multumesc. Sanatate si bucurie in noul an. Doamne ajuta!

  • Aliosa Says:

   Mulțumesc și eu pentru vizită și urare , ANONIMULE ! 🙂
   Sănătate și bucurie în noul AN 2022 și pentru tine ! 🙂
   Doamne Ajută ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: