” Cum e turcul , și pistolul”.

 • În loc de motto : Cele ce urmează a fi REPUBLICATE mai jos prin ” copy paste” sunt CONTINUARE celor postate-republicate pe :

” PĂCAT.

DÂNCU, aceeași mizerie ca și CIUCĂ!!!

O întâlnire ratată și în bătaie de joc la adresa MILITARILOR și a ARMATEI ROMÂNE, în data de 14.12.2021 între domnul dincu, dacă-l mai putem numi așa, și asociațiile de rezervă a amatei sau în retragere, conform celor scrise!?

Mass media, comunică faptul că militarilor ar urma!!!!!! să li se mărească pensiile cu 10 % celor care au până în 2500 lei, bravooo…iar celorlalți li se va aplica amărâta de inflație de 2,6%….bravooo, asta doar dacă sunt bani la buget sau de loc, SERIOS!?

O nouă bătaie de joc la adresa rezervei militare și, prin asociere, a activului sistemului național de apărare al țării. Mizerabilii politruci ANALFABEȚI, celor din sistemul public de pensii, și aici vorbesc de bugetari și oameni din privat care au muncit pentru a avea o pensie decentă și pe care le merită, le măresc pensiile cu 10 la sută ajungând astfel ca peste un milion de pensionari care au pensiile peste 4000-5000 de lei să le crească substanțial, nu mai vorbim de MAGISTRAȚI, iar de exemplu un mecanic de locomotivă care s a pensionat la 52 de ani și care are pensia de 6500 lei (bravo colonei) o să-i crească cu 650 lei, astfel că o să aibă o pensie cât un general al armatei pensionat înainte de 2010, este foarte bine că oricui i se mărește pensia substanțial (însă cei care au între 1400-3000 este nesemnificativ), noi ca militari nu mergem pe principiul … să moară și capra vecinului…ce spuneți domnilor ciuci ciolaci câți dinci… MILITARI TREZITI VA!!!

În opinia publică și a POLITICIENILOR INCULȚI ȘI ANALFABEȚI, personalul instituțiilor din sistemul național de apărare al țării au devenit PARIA SOCIETĂȚII, oameni cărora li se încalcă drepturile, pentru care au muncit și ei ca orice cetățean al României.

Nu vi se pare ciudat, dragi ROMÂNI, că mafia politică a României, nu spune nimic despre salariile și pensiile MAGISTRAȚILOR care, într-adevăr sunt NESIMȚITE, acestora le cresc, ANUAL, SALARIILE ȘI PENSIILE (sunt între 2000-9000 de euro!!!), da foarte bine, trebuie să avem o justiție INDEPENDENTĂ…dar nu mai văd un corupt, o condamnare pentru așa ceva, structuri de criminalitate economico-financiara destructurate, condamnate, recuperate sume de bani…. NIMIC, NIMIC, NIMIC..

Avem o clasă politică așa cum o merităm, coruptă, analfabetă, ipocrită, mizerabilă, amăgesc oamenii fără venituri, iar prin acțiunile lor sărăcesc populația în continuare. DUMNEZEU SĂ OCROTEASCĂ ROMANIA ȘI PE ROMÂNI!


Armata, poliția și serviciile au pensii de serviciu, denumite și pensii militare de stat ! Izvoarele istorice menţionează existenţa sistemului de pensii militare „încă din anii 1829-1830 când s-a organizat armata pământeană atât în Muntenia, cât şi în Moldova (primul regulament ostăşesc cuprindea principii pentru organizarea armatei şi în legătură cu „drepturile băneşti ale ofiţerilor, pensii şi socoteli bugetare”), de atunci, legislaţia în domeniul pensiilor militare s-a schimbat periodic prin emiterea unor acte normative care au reglementat acest sistem, printre care amintesc:

Decretul nr.360/22.08.1949 pentru organizarea asigurărilor sociale ale militarilor de carieră;

decretul nr. 293/30.07.1959 privind reglementarea drepturilor de pensie ce se acordă ofiţerilor şi subofiţerilor;

Decretul nr.141/1967 privind pensiile militare de stat şi pensia suplimentară;

Decretul Consiliului de Stat nr. 214/1977 privind pensiile militare de stat.

Sistemul legislativ actual referitor la pensiile militarilor, ale poliţiştilor şi ale personalului din administraţia penitenciarelor, a fost elaborat în urma unui serios efort de cercetare, de documentare şi de analiză a fiecăreia dintre ocupaţiile amintite, precum şi de cunoaştere a legislaţiei privind pensiile militare în ţările membre NATO şi UE.

În această perspectivă, continuarea tratării acestor acte normative ca „legi speciale”, „legi de privilegii”etc, echivalează cu o deloc onorantă şi justificată contrapunere a literei şi spiritului Directivei Europene nr.86/378/EEC, modificată prin Directiva nr.97/96/EEC, care le încadrează, pe bună dreptate, în pilonul al doilea privitor la schemele ocupaţionale profesionale).
Incredibil! De ce nu vrea Guvernul să majoreze salariile militarilor și polițiștilor?Aplicarea Legii 153/2017 în cazul militarilor și a angajaților MAI ar însemna cel puțin o dublare a veniturilor acestora. Mai mult, puținii care au câștigat în instanță, au de recuperat de la MAI și MApN sume între 200.000 și 550.000 de lei, pentru drepturile salariale neachitate în iunie 2017 până în prezent.Legea salarizării unitare nr.153/2017 nu a fost făcută pentru toți bugetarii, ci doar pentru anumite categorii, cum ar fi aparatul central, sănătate și justiție, ne spune dr.ing. Dan Băzăvan, maior (r), președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor.”

La trecerea mea în rezervă nu s-a ținut cont de hotărârea judecătorească și în loc să calculeze drepturile conform Legii 153, adică jumătate din salariul minim brut, au băgat sumă compensatorie de 681 de lei, așa cum era prevăzut la 31.12.2009. Toate veniturile cadrelor militare în activitate sunt calculate raportat la 31.12.2009, inclusiv ale polițiștilor, jandarmilor și pompierilor.

Potrivit Legii 153/2017, majoritatea salariilor se calculează raportat la salariul minim brut actual, ori ei nu au făcut chestia asta la militari.

Au păstrat soldele de la 31 decembrie 2009 și au mai pus acolo, câte ceva, au făcut niște calcule în așa fel încât să nu crească foarte mult. Și, într-adevăr, nu au crescut, pentru că, dacă s-ar aplica Legea 153, automat soldele ar fi trebuit să explodeze. De exemplu, puteau să se ducă undeva la peste 200%”, ne-a declarat dr.ing. Dan Băzăvan.Acesta ne spune că soldele militarilor sunt compuse din soldă de funcție, care este elementul majoritar, sporul de grad, salariul de merit, indemnizație de dispozitiv, spor de confidențialitate, soldă de grad, vechime etc. De exemplu, solda de funcție, la gradul de locotenent colonel, este 934 de lei la 31.12.2009. Ori, potrivit anexei 6 a Legii 153, la locotenent colonel, numai solda de funcție prevăzută pentru 2022 trebuie să fie 5.500, la gradația 0.Pensii ciuntiteUn locotenent colonel are, la trecerea în rezervă, o pensie de 4.124 de lei, deci cu mult mai mică decât solda de funcție. Iar conform legii, pensia ar fi trebuit să fie undeva la 16.000 de lei, pentru că la solda de funcție se adăugau 25% solda de merit, spor de confidențialitate între 10 și 15%, sporul de dipozitiv de 25%, solda de grad care este fixă, de peste 300 de lei, dar și alte sporuri, susține dr.ing. Dan Băzăvan.

”Este clar că Guvernul nu a aplicat Legea 153 în cazul militarilor și personalului MAI, dar ne întrebăm în ce temei de drept nu au făcut asta, aici este problema. La nivel național, au fost câștigate doar 5 dosare pe Legea 153, prin hotărâri definitive, polițiști și jandarmi. La un ofițer de poliție dintr-un astfel de dosar i-a crescut pensia de la 4.000 de lei, la peste 9.000 de lei. Pensia este rezultatul mediei a șase luni.consecutive din ultimii 5 ani. Un jandarm care a câștigat în instanță era chiar în activitate, la fel și un polițist. Ei nu au calculat soldele conform legii. Și asta pentru că este vorba despre foarte mulți bani. Plus că s-au făcut dosare pe sindicate, pe ONG-uri, multe fiind dosare colective, iar când au văzut judecătorii despre ce sume este vorba au respins. La un ofițer militar se datorează pe ultimii trei ani și jumătate cel puțin 550.000 de lei, iar la un subofițer, între 200.000 și 350.000 de lei. La polițiști vorbim despre aceeași chestie, mai puțin de sporul de fidelitate”, ne-a precizat dr.ing. Dan Băzăvan.Soldele, secret de serviciuDin 2008 și până în prezent, la MApN soldele au fost calculate în baza unor ordine de ministru clasificate secret de serviciu și a 3 hotărâri de guvern clasificate secrete, nepublicate în Monitorul Oficial, mai semnalează dr. ing. Dan Băzăvan.”

Ei au venit cu ideea că sunt secrete de serviciu, dar avem o mare problemă, pentru că nu știu care este temeiul de drept prin care secretizează aceste hotărâri, pentru că Legea unitară a salarizării spune că s-a făcut pe principiul transparenței, echilibrului și nediscriminării. Deci MApN-ul a calculat soldele după ureche, cum a vrut. Ciucă, din 2008 și până în 2017, a dat banii înapoi la bugetul de stat. Banii au fost prevăzuți în buget, inclusiv pentru sumele compensatorii la trecerea în rezervă”, a afirmat dr. ing. Dan Băzăvan, președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor.Aseara?

Am scris opinia mea referitor la ceea ce inseamna „pensii speciale” LA MILITARI . Cei care deja ma cunosc stiu faptul ca astea sunt opiniile mele nu de acum ,de niste ani , mai stiu si faptul ca ? MA EXPRIM CA SI CETATEAN , nu apartin nimanui si nu sunt finantata de catre nimeni .

AM UN MARE DEFECT GANDESC si mai am o placere sadica as putea zice ,STIU CA PE UNII II DERANJEZ MAXIM LA FICAT CU OPINIILE MELE !

Multumesc tuturor celor care au si citit pana la capat expunerea in care aratam faptul ca PENSIILE MILITARE . NU SUNT SPECIALE !

Toti dracii lumii ma apuca cand vad in media faptul ca se tot pune accentul pe acest subiect , in incercarea disperata de a pastra in actualitate celebrul ” Divide et impera” !

Nu oameni buni, pensiile militare NU SUNT SPECIALE!

Si aici ma refer NU LA GENERALII DE MUCAVA , ca Slava Domnului NU AVEM ARMATA SI POLITIE CATI GENERALI AVEM !

Ma refer la SOLDAT, POLITIST, JANDARM , POMPIER, la trupa , ala care e frecat precum maioneza ! ……………..Bunnn, astazi ?

E o zi speciala pentru mine de 32 de ani un ochi plange pentru prietenul ce la Timisoara a murit in fata mea la cca 3 m impuscat in cap ,si alt ochi rade de 20 de ani de cand a aparut prima minune din viata mea , baiatul meu cel mare …………………….. Si totusi, cateva minute merita alocate pentru a vorbi nu doar despre pensiile presupus speciale ci si despre cei inca in activitate !Si aici ? mare deranj ! Ma uit de cateva zile , politistii sunt iar in strada . Nimic nou doar ca , In conformitate cu obiceiul locului , In aceasi formula , adica dispersati . Mergand pe aceasi formula : orgolii marunte , fapt care , nu face decat sa produca un hohot de ras ,marimilor vremii. Mai oameni buni , strict legat de Politie , Cate sindicate sunt ? Multe ca pe la 25 am pierdut eu sirul .

ADUNATI-VA FRATILOR TOTI LA UN LOC SI IESITI PENTRU DREPTURILE CE VI SE CUVIN . NU E POMANA CE CERETI,SI NICI FAVOR, SUNT DREPTURI CASTIGATE!

Nu cred ca este foarte relevant faptul ca cutare spor a fost obtinut de un sindicat , cutare drept a fost obtinut de catre alt sindicat s.a.m.d.TOTI REPREZENTATI ACEASI BREASLA ! …………………..

Si acum ma adresez tie draga societate civila , asa ca de la civil la civil . Trezeste-te si gandeste ! Fara aceste structuri ? Am trai asa la nivel de epoca de piatra ” iesirea din pesteri ” . Adica ne dam in cap unuia altuia , bazat pe ” care e mai tare ” !Oamenii astia ? Nu sunt adusi de catre martieni , sunt tot dintre noi . Revin si spun NU este o meserie la indemana oricui , presupune intai de toate multe privatiuni . Pai atunci , nu e corect ca acestea sa fie compensate cumva ? BA DA ! In alta ordine de idei , draga societate civila , unii dintre dvs au fost la Politie de exemplu doar cand au schimbat buletinul . Cititi fratilor , documentati-va si veti ramane in starea de perplex cand veti vedea in ce conditii muncesc oamenii acestia ,fata de care toti suntem doar plini de pretentii ! Uitand prin omisiune ca si NOI cei ce subventionam statul in ansamblul sau , avem frate si obligatii !………………

REPET , MA REPET SI SPUN EI NU CER POMANA SAU FAVORURI! Cum am mai auzit diverse comentarii „docte” !

Draga societate civila , dar de ce nu esti asa indignata de faptul ca , asa cu titlu de exemplu , un simplu procuror de judecatorie , are un salariu „simbolic ” de + 10 MII /pe luna , in conditiile in care , 90 % din munca , O face ” parlitul de militian” ce are asa mai putin de jumate din venitul mai sus mentionatului …Despre servicii?

Nici un cuvintel ,e mucles total Marele beneficiar ” ce suge sangele poporului” e parlitu’ de soldat, jandar, politist (eventual fost sef de post”.) Hai, ma baetzii ca nu ne-am cretinizat inca toti in tara asta ! Si mai avem si curaj sa le zicem asa pe bune !…………..

SI ? AICI INTERVINE „FRUMUSETEA” DESPRE CARE PUTINI STIU: -extrem de multi politisti au SALARIUL DE INCADRARE ADICA ALA DE BAZA LA NIVEL DE 2008!!! Ca sa fie clar ? Salariile alea ” nesimtite” despre care vorbeste targul ? Sunt ala de baza de cca 7-800 la care se adauga sporurile ! CARE SUNT MERITATE! NU SUNT POMANA !DAR CAND VOR IESI LA PENSIA ” AIA SPECIALA” sporurile dispar ca si cum nu au fost baza de calcul ? e la incadrare ! NOTA : Asta cu conditia sa apuce pensia si sa nu cada la datorie , ori de boala , ori din cauza de smecheri !Mai tii tu minte draga societate civila pe urmatorii:- Sasa Disici , Gheorghe Ionescu , Sorin Vezeteu , Cristian Amariei, Bogdan Gigina cativa care imi vin acum in minte , lista ar fi cat un pomelnic . ………………..Ei bine , oamenii astia nu au mai avut privilegiul sa apuce „pensia speciala” . S-a facut nitica valva atunci odata cu evenimentul dupa care? S-a asternut uitarea si a ramas durerea familiilor!…………….In incheiere , zic ca atunci cand deschidem gura in ceea ce priveste problemele acestei bresle ? Sa ne conectam si creierasul si sa analizam ! Tuturor ne este greu si va fi si mai rau , dar asta nu ne da dreptul sa dam cu pietre unii in altii. Sa gasim solutii sa iesim din mizeria in care tara asta zace de 32 de ani ! Cu drag un civil ,Mihaela Marinescu


Pe vremea cînd era ministrul apărării, la uşa lui Ciucă era coadă de reprezentanţi ai asociaţiilor militare de rezervişti care cereau eliminarea inechităţilor uriaşe din sistemul militar de pensii şi aplicarea legislaţiei în vigoare în materie de calcul al acestora.

Militarul Ciucă, general şi ministru, a făcut zero, vax, ioc, ciuciu, fix-pix în direcţia asta.

Acum, militarul Ciucă, general şi ditamai premier, a transformat scuipaţii indiferenţei în satîr, fiindcă în timp ce pensiile civile vor creşte, pensiile militare vor scădea vioi.

Militarul Ciucă nu s-a obosit să găsească o soluţie prin care şi pensiile militare să crească aşa cum cresc cele civile urmare majorării punctului de pensie și a indemnizației sociale, astfel încît impozitarea care va intra în vigoare pentru pensiile de peste 4000 de lei să nu se simtă prea tare.

Acum, fie vorba-ntre noi, de ce s-ar obosi militarul Ciucă să facă ceva pentru militari, cîtă vreme are probabil o pensie de vreo 20.000 de lei plus-minus, are o indemnizaţie de premier de vreo 24.000, iar pe mîncare, transport, excursii, haine, hîrtie igienică şi pastă de dinţi nu dă un leu, că toate le are la pachet cu scaunul de șef al guvernului…Corect!

Si ar mai trebui adăugat, ca sotia sa, Maria Cristina Ciucă, toată cariera subofițer la Direcția de Informații a Armatei, fix cu sase luni înainte de pensionare a fost trecuta in corpul ofițerilor si, ce sa vezi, înaintata în funcția de sef de birou. Astea sunt date certe. Ca o mai fi luat si salarii de excelenta, asta nu știm și nici nu putem bănui. Ghidul carierei, vârstă, ordine, instrucțiuni, mentorate, nimic nu contează!

„Militarul” Ciuca, care pe pagina lui scrie despre onoare, camaraderie, respect nu e altceva decât un politruc care executa ordinele din sferele de interes extern, nicidecum național!

Mai trebuie adăugat că în afara pensiilor deschise pe legea publică, mai există o categorie de pensii care va beneficia de indexare. Una singură, dar este exact cea care aparține celor care încasează cele mai mari pensii din țară. MAGISTRATII.

Intrebare pentru toate persoanele de decizie din conducerea statului care trebuie si pot sa contribuie la modificarea si completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiilor militare de stat (Presedinte, Prim-ministru, parlamentari, conducatorii tuturor structurilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale etc.) si presedintii tuturor sindicatelor militarilor in rezerva si in retragere:

Daca Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat este in conformitate cu prevederile art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei, coroborate cu prevederea din Decizia CCR nr. 20/2000, in sensul ca asigura un tratament juridic asemanator militarilor cu magistratii in ceea ce priveste regimul de pensionare, de ce magistratii militari se pensioneaza pe baza Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor ,Si sunt platiti pe legea 303/2004, dar din bugetul M.Ap.N. !!!” .

Sursa : YahooMail .

Alioșa .

Un răspuns to “” Cum e turcul , și pistolul”.”

 1. Aliosa Says:

  @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂

  Pentru Doamnele, Domnișoarele și Domnii care vor ajunge pe aici 🙂
  o sinceră și călduroasă URARE :
  CRĂCIUN Fericit cu Sănătate și Bucurii !!! 🙂 🙂 🙂

  Crăciun Fericit cu Sănătate și Bucurii !!!

  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: