Öğretmen Manifestosu ( Manifestul Profesorului ) !!!

  • Din respect pentru cititoarele și cititorii acestei REPUBLICĂRI , postez în cele ce urmează TRADUCEREA din limba Turcă în Limba Română după ” Google translate” ! 🙂 Lecturare plăcută ! 🙂

” Manifestul profesorului

Un alt profesor a căzut victima violenței părinților, un alt profesor a fost martirizat de teroriști, un profesor s-a sinucis pentru că nu putea fi numit, un profesor a fost văzut astăzi și era casier, celălalt profesor strângea acte. Unul plângea, iar celălalt consola, dar amândoi erau mai bine azi decât mâine.

Au fost și oameni.

Tehnologia în curs de dezvoltare ar putea înlocui profesorul? Toată lumea a fost profesor? A fost și un profesor care nu a studiat la facultatea de învățământ? A fost profesorul o profesie? Cine a fost profesorul? Serios cine a fost profesorul? Noua generație de profesori se aștepta ca vechii profesori să stea nemișcați pentru bani, nu pentru educație deși nu puteau preda, dar profesorul care nu lucra era și profesor?

Au fost și oameni.

Pot să o fac, da, vreau să învăț ceva. „Chiar dacă trebuie să lucrez sub salariul minim, vreau să fiu cunoscut ca profesor”, a spus el. Sistemul îi spune: „Societatea de începători idioți nu te numește profesor”. zise el, tot nu am renunțat.Aș petrece câțiva ani la un examen, atâta timp cât aveam un salariu fix și un viitor anume, se gândea.

Au fost și oameni.

Prostule băiete, de ce mai speri, uite, scorul tău e mare, dar nu vei fi profesor. Cum ai ajuns la graniță? Poate că nu ești în afara liniilor. Ce ai făcut câțiva ani, ai studiat? Poate nu ai învățat nicio lecție. Am pus întrebări și am descoperit ceva în acea zi, sistemul funcționa. Poate că Dumnezeu lucra în alt mod, poate că eu am fost cel care a luat calea greșită, sau noi am fost pe calea greșită, sau calea a fost sistemul corect pe calea greșită. Totul a fost exact cum mi-am dorit, am studiat, facultatea mea s-a terminat, da am speranta, as putea fi profesor. Dacă există o deficiență, există o anumită cotă și dacă nu pot intra, sistemul a fost corect sau sistemul a fost greșit, nu am luat punctaj scăzut la acel examen. Poate că sistemul a fost greșit? Sau am muncit mai putin? Poate din cauza referinței mele lipsă. Da, sunt o persoană antisocială, tocmai din cauza lui sau nu, asta a fost un nepotism. Sistemul nu a greșit, sistemul a fost doar, sau sistemul a greșit, sistemul este nedrept. Poate îmi pot face treaba în timp ce studiez pentru examen, dar aș face-o dacă ar fi plătiți sub limita foametei. „Prost, ai stat la birou tot anul și ai învățat” Poate că un profesor pensionar din clasa pe care ar trebui să fiu lucrează peste program sau sunt delirant.Nu ar exista asemenea prostii în sistem.

Au fost și oameni.

Nu știu de ce am lucrat toți acești ani, dar voi încerca din nou. ce voi incerca? Întotdeauna am sperat în viața mea de educație, sunt demn de această meserie da da sunt profesor. sunt profesor? Ca un dependent, mi-am împărțit ziua în anumite părți, știu ce lecție să studiez dimineața, acum voi fi profesor. Ce stiu eu? stiu eu ceva

Au fost și oameni.

Câți ani trăiește sau încearcă acest idiot acasă pentru noi, poate că va deveni un om mare într-o zi. Cum devii un om mare? Deci vreau să fiu un om mare sau un profesor? Profesorul este un om mare? Aceste cicluri continuă la fel, voi toți. Unii apelează la alte profesii, unii devin profesori, alții nu fac nimic. De fapt, noi am fost cei care le puneam iarbă la gură când voiau să mănânce carne. Am fost etc? Eram profesori. De ce chiar iarba este fără gust? Sunt încă prea incompetent să gust din iarbă? Poate sunt destul de bun, dar iarba nu este destinată pentru mine. Adăugându-ne sufletele, am strigat pe cei fără suflet. Nu ne-au auzit? poate că vocile noastre nu erau prea tare. O minoritate ne-a auzit strigând și fluturând, deci cum au auzit? sau nu au auzit, ne salută. Sunteți lacomi de căpușele care se agață de acest sistem plin de resurse? De ce lacomii nu se satura? Suntem profesori? Suntem și lacomi? De ce o minoritate de oameni merg la copii și citesc ziarul pentru bani și umplu orele? Sau se odihnește de dragul anilor pe care i-a dat? Deci, care a fost locul și ora acestei odihne?

Au fost și oameni.

Am încercat, am încercat. Nu ai spus că ești rău pentru ceea ce se face, sau ești îngrozitor la ceea ce nu este, ai aplicat presiune psihologică întrebându-ne cu priviri sugestive și întrebări iritante. Suntem șomerii cu profesie formați ca profesori în societate, armata șomerilor care sunt profesori și ne-ați numit criminali. Da, ne dai vina pe noi pentru că tu ești sistemul. Care sistem se învinovăţeşte? Poate că eram vinovați, ne bazam pe speranțele sistemului. Da, sunt vinovat. Crima mea este să fiu profesor, să nu pot intra în acea cotă deși studiez. Chiar dacă am intrat în acea cotă, să nu trec examenul de personal, chiar dacă am promovat examenul de personal… Am judecat oamenii pentru ce credeau ei, și m-am comportat ca un profesor pentru că mă credeam profesor. Vina mea este să mă învinuiesc pentru motivul că titlul care mi-a fost dat nu mi se potrivește. Este vina mea că nu eu sunt cel care am predat această cunoaștere a sistemului, așa că nu mă vei ierta niciodată. Eu și noi suntem profesor și acesta este manifestul nostru. Suntem părți mici ale unei comunități universale de profesori. Suntem membri ai unei profesii care a adus scrisul și știința în lume. Poți opri un individ care vrea să fie profesor, dar cum vei opri toți profesorii din lume? Cum vei crea o societate needucată? La urma urmei, acest sistem suntem noi. Și suntem unul dintre fondatorii acestui sistem. Suntem aici, suntem oameni. Noi suntem sistemul. Poți opri un individ care vrea să fie profesor, dar cum vei opri toți profesorii din lume? Cum vei crea o societate needucată? La urma urmei, acest sistem suntem noi. Și suntem unul dintre fondatorii acestui sistem. Suntem aici, suntem oameni. Noi suntem sistemul. Poți opri un individ care vrea să fie profesor, dar cum vei opri toți profesorii din lume? Cum vei crea o societate needucată? La urma urmei, acest sistem suntem noi. Și suntem unul dintre fondatorii acestui sistem. Suntem aici, suntem oameni. Noi suntem sistemul.” .

  • Alioșa .

LiveTerra

Bir öğretmen daha veli şiddetine kurban gitti, bir öğretmen daha teröristlerce şehit edildi, bir öğretmen atanamadığı için intihar etti, bugün bir öğretmen görüldü ve kasiyerdi, diğer öğretmen kağıt topluyordu. Biri ağlıyor diğeri teselli veriyordu fakat ikisi de bugün yarından daha iyiydi.

Onlar da insandı.

Gelişen teknoloji öğretmenin yerini alabilir miydi? Herkes öğretmen miydi? Eğitim fakültesi okumayan da öğretmen miydi? Öğretmen bir meslek miydi? Öğretmen kimdi? Cidden öğretmen kimdi? Yeni nesil öğretmenler, eski öğretmenlerin eğitim veremediği halde eğitim için değil artık para için yerinde saymasını bekliyordu fakat çalışmayan öğretmen de öğretmen miydi?

Onlar da insandı.

Ben yapabilirim, evet ben ders vermek bir şeyler öğretmek istiyorum. Asgari ücretin altında çalışmaya mecbur da olsam öğretmen olarak anılmak istiyorum dedi. Sistem ona, „Ahmak acemi toplum sana öğretmen demiyor.” dedi yine de pes etmedim bir kaç yılımı bir sınav için harcarım yeter ki sabit maaşım ve belli bir geleceğim olsun diye düşünüyordu.

Onlar da insandı.

Vezi articolul original 588 de cuvinte mai mult

2 răspunsuri to “Öğretmen Manifestosu ( Manifestul Profesorului ) !!!”

  1. liveterra Says:

    ☺️

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: