Ce nu știu românii în general și toți clujenii în special .

Motto:

 • ” Emil Boc a vandut tot centrul Clujului catre unguri si evrei! Cluj-Napoca, un oras retrocedat. Ce le mai ramane romanilor?
1

Lustruitorul de pantofi ai ungurimii in Ardeal, penticostalul Boc Emil, sluga lui Paszkany Arpad si a lui Soros, a retrocedat masiv Clujul ungurilor, repectiv cultelor manghiare romano-catolic, reformat, unitarian si evreilor de pretutindeni.

Multi dintre prosti care l-au votat si rasvotat pe impostorul sectanto-politic Emil Boc se vor trezi ca pamantul de sub picioare nu le mai apartine si vor fi scosi incet incet din orasul preconizat sa redevina o veriga strategica a maghiarimii in procesul de dezlipire a Ardealului de la Romania.

2

Capitala Transilvaniei este asaltată de cereri de retrocedări de imobile, venite în special din partea bisericilor maghiare, a bisericii greco-catolice şi a comunităţilor evreieşti. În urma înţelegerilor politice de la Bucureşti, se va da deschide Cutia Pandorei, cu efecte dramatice asupra oraşului Cluj-Napoca.1

Biserica catolică revendică sediul Univertăţii Babeş-Bolyai din străzile Universităţii nr.7-9, Kogălniceanu nr.1 şi 2, dar şi sediul Facultăţii de Litere a acestei universităţi din strada Horea nr.31

Este vorba de solicitări de restituiri, în mare parte, de clădiri monumente istorice, multe sedii de şcoli, licee, grădiniţe, clinici medicale, chiar şi proprietăţi ale Universităţii Babeş -Bolyai, dar şi terenuri intravilane. Trebuie precizat că o parte din aceste imobile au fost deja restituite, unele se află in instanţă, alte urmează a fi restituite doar pe baza unei înţelegeri politice, odată cu intrarea UDMR la guvernare. În unele cazuri ar trebui sesizată Curtea Constituţională pentru a da o soluţie privind legalitatea unor retrocedări către cultele religioase a unor instituţii de învăţământ public (grădiniţe, şcoli, licee, colegii, universităţi), care apoi sunt transformate în şcoli cu predare în limba maghiară, sub oblăduirea bisericilor maghiare. Unde există oare separarea statului de biserică, aşa cum se prevede în Constituţia României? Peste 60 de imobile, cerute de catolici Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba-Iulia a depus la Primăria Cluj-Napoca cereri de retrocedări a peste 60 de imobile şi terenuri situate în capitala Transilvaniei, cele mai multe situate în centrul oraşului. Această instituţie religioasă maghiară s-a autointitulat moştenitoarea bunurilor deţinute în perioada interbelică de cultul catolic din Ardeal (nu ştim pe ce considerente o instanţă din Miercurea Ciuc i-a recunoscut acest drept). În virtutea acestui drept, Arhiepiscopia de Alba Iulia cere retrocedarea unui număr mare de clădiri din Cluj-Napoca, fiind vorba despre spaţii deţinute de Universitatea Babes-Bolyai, licee, biblioteci, grădiniţe, hoteluri, cămine de bătrâni, şcoli pentru persoane defavorizate, terenuri şi apartamente.

Nu au obţinut divizarea Universităţii Babeş-Bolyai (deoarece evreo-maghiarul Andrei Marga a lucrat tot pentru cauza ungurimii in mandetele lui nenumarate de rector nefacand altceva decat sa revendice, vorba vine, pentru UBB, cat mai multe imobile si terenuri, pe care acum ungurii sa le ia la pachet) Ungurii au obtinut su alte clădiri ale prestigioasei şcoli româneşti. Biserica catolică revendică sediul Univertăţii Babeş-Bolyai din străzile Universităţii nr.7-9, Kogălniceanu nr.1 şi 2, dar şi sediul Facultăţii de Litere a acestei universităţi din strada Horea nr.31. Arhiepiscopia Romano-catolică a depus cereri de revendicare a sediilor unor licee cu renume în Cluj-Napoca, unde studiază atât elevi maghiari, cât şi români şi germani , fiind vorba despre instituţii multiculturale. Astfel, sunt cerute liceele de muzică, S. Toduţă, de coregrafie, liceul romano-catolic, un teren aparţinând liceului Anghel Saligny şi Şcoala ajutătoare nr.1. Până acum, a fost retrodecedată în natură Şcoala ajutătoare nr.1. De asemenea, sunt revendicate biblioteca Octavian Goga, şcoala “Bob”, Clinica de neurologie şi psihiatrie din str. Pasteur nr.3-7, Căminul de bătrâni din bdul 21 decembrie nr 136-138, Hotelul Melody din str Piaţa unirii nr.29. De asemenea, biserica catolică maghiară solicită retrocedarea a numeroase terenuri intravilane, administrate de Camera Agricolă, cu valoare financiară foarte mare. Astfel, potrivit tabelului de la primăria Cluj-Napoca, cultul maghiar a depus cereri de restituire pentru terenuri La Vale nr. 4, în str. Uliului (Vulturului), La Dealul Steluţei, la Drum la Dealul Steluţei, La faţa din Valea Chintăului, casă şi teren La Dealul Steluţei, La Faţa de la Coada Teleacului, în Colonia Breaza, La Pietroasa, La Mirişte, La Gela, La Dosul de la Coada Teleacului, La Valea Treia. Reformaţii vor grădiniţele din Cluj Parohia şi Eparhia Reformată Maghiară au depus cereri de retrocedare, în special pentru sedii ale instituţiilor de învăţământ: grădiniţe, şcoli, licee, biblioteci, sedii ale unor clinici medicale, hoteluri. Astfel, cultul maghiar a revendicat grădiniţele nr.42, nr.21, nr.43, nr. 46 „Bambi”, nr. 57. În mare parte, toate aceste imobile au fost retrocedate, iar copiiui mutaţi în alte grădiniţe. Eparhia Reformată a revendicat şi a primit integral Liceul Emil Racoviţă, inclusiv terenul aferent, fiind retrocedate şi liceele forestier şi Apaczai. Eparhia a cerut şi internatul Liceului Gheorghe Şincai, nefiind restituit, încă. În schimb, liceul Şincai cu predare în limba română şi maghiară a fost retrocedat acestui cult, care l-a transformat în liceul reformat, cu predare exclusiv în limba maghiară.

1

Acelaşi cult a depus cerere de restituire pentru clinica de pediatrie din strada Câmpeni nr.2-4, pentru Policlinica CFR, dar şi pentru Staţia de salvare din strada Horea nr.55. O adevărată controversă a iscat retrocedarea către Colegiul Reformat de la Debreţin a Hotelului Continental, hotel ce a fost revendicat şi de Eparhia Reformată din Ardeal. Oare cum a putut fi restituit un imobil de pe teritoriul românesc unei biserici dintr-o altă ţară? Oare procurorii DNA nu au habar de acest lucru? O fundaţie revendică în numele comunităţii evreieşti De asemenea, multe clădiri din Cluj-Napoca sunt revendicate de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, prin intermediul Fundaţiei Caritatea. Nu ştim cum poate avea o fundaţie calitatea procesuală pentru a solicita retrocedarea unor imobile, dar ştim sigur că unele au fost deja restituite. De exemplu, această fundaţie a cerut Şcoala de Muzică şi a primit-o, a solicitat o grădiniţă din str. Horea nr. 21 şi a primit-o. A mai făcut cereri de retrocedare pentru sediul unei clinici medicale din strada Iaşilor nr. 16, dar şi a unor imobile din străzile Someşului nr.30, Braşov, nr 32, str. Constanţa nr.12, Traian Vuia, nr 6-8-10, Oţetului nr.3, Andrei Şaguna nr. 28-30. Greco-catolicii sunt refuzaţi Multe cereri de retrocedare au făcut şi reprezentanţii bisericii greco-catolice, dar în mare parte au fost respinse, mai ales din cauza conflictelor existente cu biserica ortodoxă. Spre exemplu, a cerut Casa parohială din strada Războieni, nr 21, dar cererea a fost respinsă pe motiv că imobilul se află în proprietatea bisericii ortodoxe. De asemenea, nu au fost acceptate solicitările pentru imobilul din str Avram Iancu nr.44-46, unde funcţionează un dispensar sportiv, pentru clădirea Conservatorului G. Dima, a seminarului liceal I. Micu, pentru două clădiri din strada Eroilor, nr 10, si strada Napoca nr.6, declarate monument istoric. În concluzie, trebuie precizat că nu suntem împotriva retrocedărilor, fiind vorba despre un act de dreptate în faţa abuzurilor regimului comunist, dar autorităţile trebuie să ţină cont de interesul public când este vorba despre retrocedări de clădiri monument istoric, de şcoli ( grădiniţe, licee, colegii, facultăţi), unde învaţă copiii români indiferent de naţionalitate (care au fost ridicate din fonduri publice în perioada regimului habsburgic, austro-ungar sau românesc). Alungarea copiilor români din şcolile publice unde au învăţat pentru a fi retrocedate bisericilor maghiare nu poate fi considerat un act de dreptate, ci este vorba de o altă formă de abuz, îndreptată împotriva elevilor români, care sunt despărţiti, în mod forţat de colegii lor maghiari. De asemenea, poate fi pusă sub semnul întrebării constituţionalitatea desfiinţării unor instituţii publice de învăţământ, ca urmare a restituirii clădirilor acestor culte religioase, pentru a fi transformate în şcoli cu predare exclusiv în limba maghiară.

1

În aceste cazuri, învăţâmântul public din sânul comunităţii maghiare este controlat de biserică, total neconstituţional, deoarece în legea fundamentală s-a statuat principiul separării bisericii de stat.” !!! 😦 😦 😦

Sursa :

Alioșa .

6 răspunsuri to “Ce nu știu românii în general și toți clujenii în special .”

 1. mucenicul Says:

  Vorbiți despre lucruri pe care nu le știți.

  • Aliosa Says:

   EU nu vorbesc ,
   EU doar am dat REPUBLICARE
   de pe SURSA din finalul postării de față ! 🙂
   Dacă dumneata ȘTII despre ce este VORBA ,
   CONTRAZICE-L pe ADMINISTRATORUL site-ului sus postat și nu pe MINE care am REPUBLICAT articolul care bag seamă că te deranjează rău de tot …………

 2. mucenicul Says:

  Alioșa, nu știu cine a scris acest articol dar nu are dreptate în foarte multe privințe. Este unul cu tentă politică îndreptat împotriva lui Boc și al PNL-ului, dar nu spune adevărul. Retrocedările au început din vremea lui Funar. Centrul vechi al Clujului a fost al vechilor grofi. Clujenii adevărați știu istoria acestui oraș. În căutarea de glorie pe net nu trebuie neglijat adevărul. Oricine a scris articolul știe că minte în marea lui parte. Nu cred că dezinformarea folosește cuiva,.Știu că tu l-ai republicat dar documentează-te înainte de a o face., cel puțin de acum încolo. Nu toate blogurile ortoxe sunt chiar ortodoxe.în adevăratul sens al cuvântului grec.

  • Aliosa Says:

   Cu tot respectul , dacă ENUMERAI unde cel care a scris articolul sus REPUBLICAT ” nu are dreptate în foarte multe privințe” 🙂 😦 🙂
   te CREDEAM pe cuvânt virtual 🙂 dar așa.,,,
   Nu mă interesează când și cine aînceput RETROCEDĂRILE,
   mă interesează că individul căruia îi iei APĂRAREA ,
   adică Emil Boc ,
   fost FSN-ist , PD-ist, PDL-ist ,USL-ist și acum PNL-ist ,
   de când este în politică a FĂCUT ORICE pentru a se menține la PUTERE 😦 😦 😦 ajungând la ora aceasta , în tabăra politică a lui Florin Vasile Cîțu , cu toate că a anul trecut era de partea lui Ludovic Orban ………………..
   Asta înseamnă în opinia mea că Emil Boc a fost , este și va fi de PARTEA CUI îi oferă GARANȚIA rămânerii la BUTOANELE PUTERII , mai pe românește , este în stare de ORICE , inclusiv de partea ungurilor care spun că ARDEALUL de NORD este al lor !!! 😦 😦 😦
   Intră pe blogul
   http://aliosapopovici.wordpress.com/
   și citește măcar cele postate pe ultimele 5 posturi !!! 🙂 🙂 🙂
   Cât privește afirmația
   ” Nu toate blogurile ortodoxe sunt chiar ortodoxe”
   intră pe :
   https://www.expresspress.ro/
   și te vei convinge că ești într-o mare eroare !!! 😦 😦 😦
   Alioșa .

   • mucenicul Says:

    Aliosa nu știu cine e;ti, dar ești ntr-o mare eroare. Ești basarabean, bănuiesc și mai bănuiesc că te afli într-o anumită tabără. Spre deosebire de tine eu nu sunt în nici o tabără decât cea a adevărului. Nu-i țin partea nici lui Boc, nici lui Cățu și nimănui pentru că toți sunt o apă și-un pământ din 89 încoace. Inclusiv peste Prut. Nu cred nici în AUR, nici în Maia Sandu, nici în Trump doar în UNUL, bunul Dumnezeu. Suntem cu toții atât de departe de adevăr și într-o eroare totală încât nu mai vedem pădurea de copaci. Eu nu fac propagandă nici unui site oricum i-ar spune. Când ți-am republicat unele articole am făcut-o pentru că am crezut că merită. E treaba fiecăruia ce scrie și ce publică. Cu toții greșim, problema se pune dacă o facem intenționat sau din neștiință. Dar asta o știe numai cel în cauză. Din punctul meu de vedere este greșit a spune numai părți de adevăr și nu tot adevărul. În plus, spre știința ta și a altora nici Boc, nici Cîțu, nici Mâțu nu fac ce vor. Ei sunt doar uneltele unora care fac regulile în toată lumea. Orice partid ar veni la putere și oricine ar fi președinte sau PM lucrurile nu se vor schimba în mai bine.Asta e problema acestei lumi. Oamenii cumsecade nu mai fac politică.Și te rog să nu strigi la mine, că nu și-am dat voie! În plus, eu n-am strigat nici la tine nici la altcineva. E o chestiune de respect și ține de cei 7 ani de-acasă.

   • Aliosa Says:

    Când omul virtual NU are LOGICE argumente ,
    apelează la cele mai jignitoare și TENDENȚIOASE cuvinte !!! 😦 😦 😦
    Faci ca și cei acum aflați vremelnic la PUTERE

    La Noi ca la Nimeni/95. În loc de o bună guvernare , liderii coaliției lui Klaus WERNER Johannis, PNL(PDL)&USRPLUS&UDMR ,se ceartă între ei pentru BANI și PUTERE ca hoții la drumul mare !!!


    eludând ÎNTREBĂRILE și RĂSPUNSURILE grele !!! 😦 😦
    Cu tot respectul ,mergi ” pas cu pas” din EROARE în EROARE !!! 😦 😦 😦
    Este foarte GRAV dacă nu ai AFLAT încă cine SUNT ! 😦
    Sunt mai ROMÂN decât toți cei despre care faci VORBIRE ! 🙂
    Ca să nu mă mai ACUZI că ” STRIG ” 🙂 😦
    la dumneata accesează ” deîndată” POSTURILE :
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/09/23/
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/27/
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/08/14/
    și te vei CONVINGE că NU SUNT ” basarabean” și nici nu mă aflu într-o anume TABĂRĂ .
    că de VOIAM să INTRU în POLITICĂ în iulie 2001 când am TRECUT în REZERVĂ
    așa după cum a făcut fostul meu COLEG de LICEU MILITAR

    acum ERAM la al 6( ȘASELEA ) mandat de SENATOR și cel puțin un mandat de ministru al Apărării Naționale !!! 🙂 🙂 🙂
    Dacă te întrebi de ce NU am INTRAT în 2001 în POLITICĂ , răspunsul îl găsești în ultimele dumitale FRAZE din aceste comentariu TENDENȚIOS și aflat într-o mare EROARE ! 😦

    Dacă am postat câte ceva și despre Republica Moldova ( BASARABIA) nu am făcut-o pentru că sunt BASARABEAN ,sau ” în TABĂRA cuiva” cum tendențios insinuezi dumneata 😦 ci pentru a arăta lumii virtuale că IPOCRIZIA, DEMAGOGIA , OPORTUNISMUL , AROGANȚA și INTERESUL nu au nici GRANIȚE și nici LIMITE !!! 😦 😦 😦

    Versus aluzia dumitale la ” cei 7 ani de acasă” ,
    RĂSPUNSUL meu dat AICI acuzelor dumitale complet ERONATE și TENDENȚIOASE 😦 este cea mai bună DOVADĂ pentru om deștept care înțelege ” deîndată” despre ce este vorba !!! 🙂 🙂 🙂

    În rest , SĂNĂTATE , că-i mai bună decât TOATE !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: