Din Nord, Nord-Est și Est, vine miros proaspăt de praf de pușcă, iar miniștrii din ” GuWERNERu”lui Johannis vor să-și SUBORDONEZE cu orice preț , justiția din ROMÂNIA …………..

În loc de motto :

http://www.infoziare.ro/stire.read.php?newz_id=20637973

” Germania trage semnalul de alarmă în Europa:

Se amplifică riscurile unor neînţelegeri periculoase

Germania trage semnalul de alarmă în Europa: Se amplifică riscurile unor neînţelegeri periculoase

6 aprilie 2021, 20:56 de Corina Chiriac .

Germania trage un semnal de alarmă după ce tensiunile din Europa, aflate la granița cu România, cresc din ce în ce mai mult. Ministrul german de Externe este de părere că vor exista situații periculoase.

Germania lansează un avertisment dur! Se întâmplă chiar la graniţa României. Situaţia e extrem de periculoasă

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, trage un semnal de alarmă cu privire la tensiunile între insurgenții separatiști proruși din estul Ucrainei și armata ucraineană. Tensiunile dintre cele două părți riscă să conducă la situații periculoase din cauza neînțelegerilor, spune ministrul german de Externe.

Într-un interviu acordat publicației Süddeutsche Zeitung, Heiko Mass precizează că difuzarea știrilor false pe rețelele de socializare amplifică riscurile unor neînțelegeri.

”Difuzarea de ştiri false pe reţelele de socializare online, în cadrul campaniilor de dezinformare din ultimele zile, amplifică riscurile unor neînţelegeri periculoase”, afirmă Heiko Maas.

El a mai precizat că urmărește cu atenție situația de la frontiera Ucrainei cu Rusia și recentele mișcări de trupe.

„Urmărim cu atenţie situaţia la frontiera ucraineano-rusă şi recentele mişcări de trupe. În ultimele zile, am avut contacte cu partenerii”, a explicat Heiko Maas.

Acesta a mai spus că l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că partenerii europeni susțin integritatea teritorială a Ucrainei.

„L-am asigurat pe colegul meu ucrainean Dmitro Kuleba că noi şi partenerii europeni susţinem integritatea teritorială a Ucrainei. „Am transmis acest lucru clar şi Rusiei”, a subliniat ministrul german de Externe.

Administrația Vladimir Putin susține că trupele mobilizate nu reprezintă nicio amenințare

Amintim că Uniunea Europeană susține suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială și și-a exprimat preocuparea privind mobilizarea trupelor rusești.

Luni, Adminitrația Vladimir Putin a precizat, din nou, că trupele mobilizate în apropierea frontului cu Ucraina nu reprezintă nicio amenințare respingând, totodată, preocupările Alianței Nord-Atlantice.

„Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a declarat un oficial NATO.

SUA promite că va ajuta Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că a primit asigurări din partea președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Cel din urmă a precizat că nu va lăsa Ucraina singură în fața agresiunii Rusiei.

„Am discutat în detaliu despre situaţia din Donbas. Preşedintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în faţa agresiunii Rusiei”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Casa Albă a precizat că președintele Joe Biden a afirmat susținerea neclintită a Statelor Unite ale Americii pentru Suveranitatea Ucrainei.

„Preşedintele Joseph Biden a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a afirmat susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas şi Crimeea”, a anunţat Casa Albă vineri.” .

Sursa :

https://www.capital.ro/germania-trage-semnalul-de-alarma-in-europa-se-amplifica-riscurile-unor-neintelegeri-periculoase.html?utm_source=sf_articol&utm_medium=sf_articol

 • Ca să fiu în ton cu TITLUL postării e față , postez prin în preambul opinia mea și-apoi, prin copy paste” , DOVADA celor afirmate :
 • Pentru DELATORII mei în special dar și pentru cei/cele care CRED în MINCIUNILE lui Orban$Barna&Cioloș&Hunor&Cîțu& legat de faptul
  că în coalița de guvernare PNL(PDL)&USR-PLUS&UDMR făcută pe ” repede înainte”
  de președintele României, Klaus WERNER Johanni ca să ” ȚINĂ în AFARA DECIZIILOR POLITICE, PE-SE-DE” , câștigătorul de DREPT și de FAPT al ALEGERILOR PARLAMENTARE din 6 decembrie 2020 ,
  NU SUNT DISENSIUNI , neînțelegeri și ” lovituri sub centură” la lumina zilei 🙂 😦 🙂 postez în cele ce urmează DOVADA SUPREMĂ
  că în exercitarea actului de guvernare , discutare și aprobare a proiectelor de legi ,miniștrii PNL(PDL) se înțeleg cu miniștrii USR-PLUS ca HIENA cu ȘACALUL , sau ca PRĂDĂTORUL cu PRĂDUITUL !!! 😦 😦 😦

” Dan Barna, despre Legile Justiției: Situaţia e ca la Radio Erevan
7 aprilie 2021, 02:00 de Gabriel Zamfirescu
Vicepremierul Dan Barna nu s-a mai putut abţine.
Şeful celor de la USR a vorbit despre Legile Justiţiei, mult discutate şi contestate în ultimii ani.
Acesta spune că Legile Justiţiei sunt în consultare publică de şase luni, într-o intervenţie de la Tribuna Parlamentului.

” Un nou scandal între Putere şi Opoziţie, în Parlamentul României.
Şeful USR şi vicepremierul Dan Barna a vorbit despre Legile Justiţiei, una dintre cele mai arzătoare probleme ale parlamentarilor.

Dan Barna, anunţ despre Legile Justiţiei
Vicepremierul Dan Barna spune că legile justiţiei sunt în consultare publică de o jumătate de an şi că ministrul Justiţiei a anunţat de la tribuna Parlamentului că se fac modificări legislative în domeniu.
Mai mult, Barna compară situaţia creată, care a stârnit nemulţumirea unora dintre liberali, cu Radio Erevan. “Da, dragii noştri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveaţi, dar nu am venit să vă şi spun: vă rog frumos, uitaţi-vă în ele. Cam despre asta e vorba”, afirmă Barna.
“Situaţia e mai… e ca la Radio Erevan. Legile Justiţiei sunt în consultare publică de şase luni. Colegii de la PNL le-au primit, liderii de grup şi de la Senat şi de la Cameră le-au primit, deja sunt două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi, Stelian Ion a anunţat de la tribuna Parlamentului dezbaterile pe SIIJ, pe Secţia specială.
Astăzi însă, în şedinţa de coaliţie, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc, să nu mai avem aceste mesaje distonante”, a declarat Dan Barna, marţi seară, la Digi 24.
Noi consultări pe Legile Justiţiei
El a reafirmat că ministrul Justiţiei va avea la minister “discuţii şi consultări” cu “specialiştii” din partidele din coaliţie, pentru a “trece încă o dată în revistă toate nuanţele şi toate elementele unde ar putea să existe puncte de vedere diferite”.
“Dacă le clarificăm la nivel de specialişti e excelent, dacă vor fi unele lucruri unde e nevoie de o decizie politică la nivel de coaliţie va veni săptămâna viitoare, în şedinţa coaliţiei, cu acele aspecte unde, să spunem, sunt puncte de vedere diferite astfel încât – şi, de fapt ăsta e obiectivul – proiectul de lege ce va fi adoptat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliţii, astfel încât să avem legile justiţiei cu susţinere clară în Parlament”, a adăugat vicepremierul Dan Barna.
El a precizat că nu se pune problema că legile justiţiei să fie propuse spre adoptare “fără consultare”. În ceea ce priveşte nemulţumirile unor liberali cu privire la faptul că ministrul Justiţiei nu au discutat cu partenerii de coaliţie, Dan Barna consideră că “este o chestiune de proces”, care tocmai a fost “reglată”.
“Zâmbesc pentru că este o chestiune de proces, nu este o chestiune de fond. Şi este, da, dragii noştri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveaţi, dar nu am venit să vă şi spun: vă rog frumos, uitaţi-vă în ele. Cam despre asta e vorba. Este o chestiune de proces, firească”, a adăugat Dan Barna.
El a precizat că nu ştie să existe “vreo nemulţumire” legată de subiectul privind legile justiţiei la Palatul Cotroceni.
Sursa :
https://www.capital.ro/dan-barna-despre-legile-justitiei-situatia-e-ca-la-radio-erevan.html

 • Ce vor să facă acum cei de la guvernare versus SUBORDONAREA cu orice preț a JUSTIȚIEI din ROMÂNIA , au făcut miniștrii justiției în timpul dictaturii PDL-isto-băsiste versus SUBORDONAREA DNA 😦 și IATĂ ce a IEȘIT !!! 😦 😦 😦

” CCR, lovitura momentului pentru Direcția Națională Anticorupție!
Răsturnare de situație, Legea DNA, declarată neconstituţională
6 aprilie 2021, 15:27 de Claudiu Popa
Decizia momentului în Justiția din România.
Curtea Constituțională a României a decis, marți, că o parte din Legea DNA, prin care funcționa practic Direcția Națională Anticorupție, este neconstituțională. Informația vine ca o undă de șoc în România.
CCR a decis, în ședința din 6 aprilie 2021, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, o excepție de neconstituționalitate a prevederilor art.13 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002 privind Departamentul Național Anticorupție și ale art.367 alin.(9) din Codul de procedură penală.

Ce a decis Curtea Constituțională
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională a României a decis următoarele:

 1. Cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.13 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție sunt neconstituționale.
  Alineatul declarat necontiţional:
  “În cazul în care dispune disjungerea în cursul urmăririi penale, procurorul din cadrul Direcției Naționale Anticorupție
  poate continua efectuarea urmăririi penale și în cauza disjunsă.”
  De exemplu, în dosare precum cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru de interne, în care trimiterea în judecată s-a făcut pentru ucidere din culpă,
  competenţa DNA nu mai există.
 2. Cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.367 alin.(9) din Codul de procedură penală.
  Lovitură pentru DNA
  Dispozițiile art. 13 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2002, constatate ca fiind neconstituționale, au următorul cuprins:
  „În cazul în care dispune disjungerea în cursul urmăririi penale, procurorul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie poate continua efectuarea urmăririi penale şi în cauza disjunsă.”
  Pentru pronunțarea soluției de admitere, Curtea a constatat că dispozițiile art.13 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.43/2002 contravin, în esență, dreptului la un proces echitabil și dreptului la apărare, consacrate de art.21 alin.(3) și art.24 din Constituție, precum și de art.6 din Convenția pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, în considerarea faptului că acestea încalcă dispozițiile procesual penale ce reglementează competența organelor de urmărire penală, care, potrivit Deciziei Curții Constituționale nr.302 din 4 mai 2017, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.566 din 17 iulie 2017, constituie norme juridice cu caracter imperativ, a căror nerespectare atrage sancțiunea nulității absolute.
  Sursa :
  https://www.capital.ro/ccr-lovitura-momentului-pentru-directia-nationala-anticoruptie-rasturnare-de-situatie-legea-dna-declarata-neconstitutionala.html?utm_source=sf_articol&utm_medium=sf_articol

Alioșa :

2 răspunsuri to “Din Nord, Nord-Est și Est, vine miros proaspăt de praf de pușcă, iar miniștrii din ” GuWERNERu”lui Johannis vor să-și SUBORDONEZE cu orice preț , justiția din ROMÂNIA …………..”

 1. mucenicul Says:

  A republicat asta pe Mucenicul's Blog.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


<span>%d</span> blogeri au apreciat: