Credeam că numai în ROMÂNIA este CORUPȚIE , dar bag seama că NU-i așa ! CORUPȚIA este universală !!!

În loc de motto :

 • Ca să nu-i mai dau ocazia celui ” nascutpelistaneagra” să mă catalogheze în fel și chip , postez perin ” copy paste” un ARTICOL ce spune cu subiect și predicat că până și la statele care se dau EXEMPLE de DEMOCRAȚIE și CORECTITUDINE , CORUPȚIA este la ORDINEA ZILEI !!! 😦 😦 😦
 • De unde se vede că președintele României , Klaus WERNER Johannis , în toată cariera lui politică s-a INSPIRAT , din cele ce a văzut că s-a întâmplat de-a lungul timpului în politica statului care l-a AJUTAT, AJUTĂ și-l va AJUTA să bage ROMÂNIA într-o mocirlă puturoasă din care NU va mai IEȘI NICIODATĂ ! 😦

”Scandal în Germania:

Ministrul de finanțe ar fi oferit SUA 1 miliard de euro pentru construcția ”nestingherită” a Nord Stream 2.

Scandal în Germania: Ministrul de finanțe ar fi oferit SUA 1 miliard de euro pentru construcția ”nestingherită” a Nord Stream 2
 Foto: Hepta.ro

Germania este scena unui scandal uriaș după ce un ONG a publicat o corespondență oficială dintre ministrul german de Finanțe Olaf Scholz și omologul său american Steven Munchin, secretarul Trezoreriei SUA, în august 2020.

Potrivit documentului, ministrul german ar fi promis 

1 miliard de euro din banii contribuabililor nemți pentru a suplimenta importurile de gaz natural lichefiat din Statele Unite în 2020 .

În contrapartidă, administrația Trump ar fi permis ”construcția nestingherită” și punerea în funcțiune a gazoductului Nord Stream 2.

”Organizația DUH cere o explicație de la Scholz și guvernul german pentru comportament, dar și clarificări dacă oferta se menține căre noua administrație Biden”, spun reprezentanții ONG-ului de mediu Deutsche Umwelthilfe .

Autoritățile germane, însă, au refuzat să comenteze informațiile apărute în mass media.

”Un proiect comercial”

Cancelarul german Angela Merkel și guvernul său au afirmat dintotdeauna că Nord Stream 2 reprezintă un proiect comercial care va îmbunătăți rezerva de gaze a Europei și că nu ar trebui politizat.

Cu toate acestea, în luna septembrie, ministrul economiei Peter Altair spunea că un terminal de import GNL în Germania ar reprezenta un avantaj pentru SUA, care vrea să-și asigure o piață cât mai mare în Europa pentru gazele pe care le furnizează.

Amenințarea sancțiunilor americane împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului a dus, însă, la lungi întârzieri în finalizarea proiectului.

Arestarea lui Navalnîi, încă o piedică în construcția gazoductului

De asemenea, ca urmare a arestării politicianului rus Aleksei Navalnîi, tot mai multe voci au cerut oprirea proiectului Nord Stream 2.

La 1 februarie, secretarul francez de stat în afaceri europene Clement Beaune a afirmat că Nord Stream 2 ar trebui abandonat, având în vedere tratamentul pe care Rusia i-l aplică lui Navalnîi și susținătorilor săi.

Ministrul de externe a încercat să dea înapoi, spunând că Franța nu se va băga în treburile Germaniei.

Expulzarea celor trei diplomați europeni a generat un nou val de nemulțumire, însă președintele Emmanuel Macron rămâne de neclintit, având în vedere că grupul francez Engie este una dintre cele cinci companii energetice care au oferit susținere financiară construcției gazoductului Nord Stream 2.

”S-a stabilit deja o cale europeană pentru acest proiect. Iar noi o vom respecta”, a spus Macron în discuția sa cu cancelarul german Angela Merkel pe subiect, căreia a ținut să-i reamintească importanța colaborării celor două state.

Ulterior, și Angela Merkel a reiterat că poziția Germaniei cu privire la construcția Nord Stream 2 rămîne neschimbată ”pentru moment”.

Între timp, gazoductul Nord Stream 2 rămâne neterminat, cu aproximativ 150 de kilometri rămași neconstruiți în apele daneze și germane. O.D.

Sursa :

https://euobserver.com/tickers/150872

Alioșa .

9 răspunsuri to “Credeam că numai în ROMÂNIA este CORUPȚIE , dar bag seama că NU-i așa ! CORUPȚIA este universală !!!”

 1. Pisicuta Briciola Teletubbies Says:

  Bună dimineața ♥️🐈. Corupția este peste tot in lume . Doar că nimeni din politică și nu numai ,nu vor să admită.

  • Aliosa Says:

   Bună dimineața , Elena ! 🙂
   Așa este , CORUPȚIA se manifestă peste tot în LUME și tocmai de aceea în TITLUL de față am specificat că este UNIVERSALĂ ! 😦
   Mulțumesc că ai trecut din nou pe la mine ! 🙂
   Toate cele bune ! 🙂
   Alioșa ! 🙂

 2. De ce vor cei din USR-PLUS și nunumai,să DESFIINȚEZE Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție ( SIIJ ) ………… | Alioşa ” File de Jurnal ” Says:

  […] https://amintiriamintiri.wordpress.com/2021/02/10/credeam-ca-numai-in-romania-este-coruptie-dar-bag-… […]

 3. ioansperling Says:

  Aliosa unii mai cred inca in Fat Frumos in Rusia comunista si occidentul capitalist in dictatura si democratie in diferente intre PSD si PNL si in alte bazaconii! Adevarul ca nu mai exista ( daca o fi existat vreodata) diferente! Chiar cand doua tari se razboiesc intre ele se poate ca afacerile sa nu fie intrerupte ci chiar intensificate!

  • Aliosa Says:

   Ioan , sincer , nici EU NU MAI CRED ! 🙂
   Am dat REPUBLICARE articolului sus postat prin ” copy paste” TOCMAI pentru a demonstra că în toate timpurile , dar mai ales în vremuri tulburi , mai MARII LUMII , și-au DAT MÂNA pe ASCUNS ca POLITICILE lor să aibă SUCCES iar ȚĂRILE mai mici și neajutorate să fie mai UȘOR de OCUPAT, exploatat, ÎNGENUNCHEAT și manipulat ……………
   Acordul de la Munchen din 1939 dintre Germania și URSS ( Hitler și Stalin ) este doar un exemplu …………
   În CONCLUZIE ,
   ai DREPTATE 100% ! 🙂
   Alioșa .

 4. Florin Says:

  🙂🙂🙂 Mulțumesc Alioșa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: