Respectul MEU , membrilor CNCD !!!

Motto :

” Fără CREDINȚĂ, fără DUMNEZEU,omul devine un ANIMAL rațional care vine de NICĂIERI și merge spre NICĂIERI” ( Petre Țuțea, filosof român)

” Mai bine mai TÂRZIU, decât NICIODATĂ” spune-o vorbă din POPOR ! 🙂

Consiliul Național de Combatere a Discriminării ( CNCD) a lucrat cu PROFESIONALISM și SPOR !!! 🙂 🙂 🙂

În cele ce urmează, postez prin ” copy paste” și indicarea în final a SURSEI ,

DOVADA SUPREMĂ  a celor afirmate mai sus :

”  Amendă CNCD. Sintagma ” Catedrala Prostirii Neamului Românesc  și Google . 18.06.2020/JURIDICE .ro

18 iunie 2020.

Reprezentanții Google au făcut următoarele declarații:
 „Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Google încurajează conținutul generat de utilizatori, astfel încât Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a-i împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit.”

17 iunie 2020.

CNCD a aplicat o amendă. Într-un comunicat al Consiliului se arată că „fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.”

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei.

Hotărâre a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Cristian Jura a declarat în exclusivitate pentru JURIDICE.ro:

Sancțiunea a fost aplicată pentru încălcarea dreptului la demnitate și o atitudine pasivă. Consiliul a recomandat totodată să fie făcut accesibil, în limba română, sistemul de raportare a erorilor pe Google Maps. Ancheta CNCD continuă în privința Google Irlanda și a persoanei care a modificat tag-ul.”

În urma etichetării pe Google Maps a Catedralei Mântuirii Neamului drept “Catedrala Prostirii Neamului Românesc” îndată după Paștele Ortodox, în preajma datei de 1 mai 2020, CNCD, prin Secretar de Stat Cristian Jura, s-a autosesizat, investigând posibile fapte de atingere adusă demnității unei comunități religioase.

În cursul investigației, Google România a susținut că nu are responsabilitatea schimbării tag-urilor din Google Maps, susținând că nu poate să șteargă sau să realizeze modificări în Google Maps.

Google România a apreciat că responsabilitatea exclusivă ref. Google Maps este Google Irlanda, care gestionează acest proiect în Europa.

Prof. univ. dr. Cristian Jura, Secretar de Stat, CNCD:

Am identificat o vulnerabilitate a sistemului Google Maps, constând în faptul că oricine poate opera modificări, fără niciun fel de verificare. Deci este o problema de securitate din perspectivă umană. Oricât de bine este pus la punct sistemul informatic, el este operat de către persoane fizice, cu propriile lor porniri și interese… Am solicitat și punctele de vedere ale CERT.ro si ANCOM. ANCOM a precizat că nu are competența în privința acestor probleme, ceea ce înseamnă că pe teritoriul României există un vid legislativ în privința faptelor de acest fel. Ușurința modificării tag-urilor este de natură să producă mari riscuri: se schimbă tag-uri între suporterii unor echipe de fotbal, sau minorități etnice, sau culte… Aceste modificări se pot face la nivel european, dar și la nivel mondial. Să ne imaginăm că s-ar schimba tag-ul pentru Zidul Plângerii, sau între diferite state arabe aflate în conflict, sau între India și Pakistan, având în vedere că CEO Alphabet este de origine indiană (Sundar Pichai – nota JURIDICE.ro). Sau în contextul actualelor mișcări de stradă din SUA…

CNCD urmează să se pronunțe cu privire la responsabilitatea Google România și Google Irlanda.

* Mențiune JURIDICE.ro:

Catedrala a fost inițiată de Regele Carol I al României.

Sursa :
n-titulescu
Cu stimă și deosebit Vreau doar RESPECT !1
Alioșa .

4 răspunsuri to “Respectul MEU , membrilor CNCD !!!”

  1. BlockStart Says:

    Catedrala asta ne trebui nouă neapărat . Ce nevoie avem de spitale, școli. ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: