Ministrul PNL(PDL) de la FINANȚE, Florin Cîțu, nu-i pe PLACUL guvernatorului BNR !!!

 În loc de motto:
Pentru DETRACTORII mei virtuali în SPECIAL 🙂
 pentru CITITORII și CITITOARELE acestul blog în GENERAL 🙂 🙂
dar și pen faptul că ASTĂZI în PARLAMENTUL ROMÂNIEI
se DEZBATE și VOTEAZĂ moțiunea de cenzură
împotriva ” guvernului meu-2” condus de tandemul Johannis&Orban,
REPUBLIC prin ” copy paste ”
un material din care  rezultă cu subiect și predicat că Florin Cîțu,
ministrul finanțelor ” guvernului meu-2” este IMAGINEA   JALNICĂ  nu numai în fața mea ,
dar și în fața Guvernatorului  BNR, Mugur Isărescu !!! 🙂 🙂 🙂
”   Cîțu , interzis de Isărescu la BNR ! ”
2020-02-02 · 16:57:18 |
Autor: Catalin Tache

După cum dezvăluiam chiar zilele trecute, numele ministrului Finanțelor se află la loc de cinste pe lista remanierii, alături de alți membri ai Cabinetului Orban, considerați la rândul lor prea ”vocali” pentru gusturile prezidențiale.

Și care ar putea dăuna astfel grav imaginii de unic jucător și mascul alfa al politicii românești a președintelui Klaus Iohannis.

Ceea ce i-a făcut pe ”oamenii președintelui” să profite din plin de ”limbarița” lui Cîțu,

”hipsterul”

care își pune singur în cap toate măsurile inerente, dar vădit nepopulare ale Finanțelor din această perioadă.

 

02 03 Cîțu, interzis de Isărescu la BNR!Iar cum totuși nu pot motiva ”decaparea” unui ministru liberal doar pentru că este prea ”vizibil”, artizanii viitorului guvern structurat strict pe ”falanga prezidențială” din actualul cabinet au primit o nesperată ”minge la fileu”, pe care o pot acum fructifica la maximum. Totul după ce actuala conducere a Băncii Naționale a României tocmai ce s-a pronunțat fățiș ”acolo unde trebuie” că, într-adevăr, ministrul Finanțelor este deja o persoană indezirabilă pentru planurile politicii monetare a României pe termen lung. Mai mult chiar, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, guvernatorul Mugur Isărescu i-ar fi dat la rândul său pur și simplu ”interzis” lui Florin Cîțu în incinta instituției pe care o conduce!

E istorie!

Iar dacă ”nemuritorul” guvernator al Băncii Naționale îți dă ”flit” tocmai în înaltele medii financiare unde girul acestuia contează atât de mult, atunci este clar că ești istorie! Cel puțin ca și ministru de Finanțe! Ceea ce este și cazul lui Florin Cîțu, cel pe care Mugur Isărescu pur și simplu nu mai vrea să îl vadă în ochi! Și a avut deja grijă ca această informație să ajungă și la factorii decidenți care fac cărțile viitorului guvern, mai ales pe plan extern… Astfel că vestea ”nefrecventării” ministrului Finanțelor s-a propagat cu viteza obișnuită la vârful sistemului, toată ”lumea bună” a sistemului trăgând acum de Florin Cîțu doar pentru a-și rezolva diverse probleme de interes mai mult personal decât interinstituțional.02 0aa3 Cîțu, interzis de Isărescu la BNR!Mai ales că percepția generală la vârful politicii și sistemului deopotrivă este că, la câte i se vor pune oricum în cârcă ”acarului Păun” Cîțu, chiar că o faptă sau două în plus nici că mai contează…

” A venit bou și a plecat vacă”!

Astfel a  fost descrisă pe scurt -deși deloc măgulitor -de către flegmaticii conducători ai Băncii Naționale a României vizita lui Florin Cîțu la sediul BNR. Ironie într-un fel de înțeles, ținând cont de atacurile repetate ale actualului ministru al Finanțelor la adresa BNR încă de pe vremea cînd acesta era economist șef al ING și dădea belicoase declarații publice precum ”BNR nu a reușit să țină prețurile stabile din 1990 încoace”. Astfel că deși a  crezut că dacă se va afișa umăr lângă umăr cu premierul Orban îi va impresiona pe șefii BNR, Florin Cîțu a avut surpriza că guvernatorul Mugur Isărescu nu i-a mai trimis nicio invitație oficială la dialog, așa cum rămăsese stabilit. Mai mult chiar, Isărescu având grijă ca ministrul Finanțelor să priceapă bine că în ceea ce îl privește nu va beneficia de nicio clemență. Și că, pur și simplu, atunci când va veni momentul oportun Isărescu îl va ”executa” fără nicio urmă de regret. Iar momentul ”execuției” este mult mai aproape decât se așteaptă Cîțu, cel ”documentat” deja atât de bine, încât a ajuns să se creadă urmărit de spioni ruși. Iar urmărit o fi, nimic de zis, dar în niciun caz de un Orlando Teodorovici oricum aflat el însuși sub stricta monitorizare a structurilor contrainformative.

Ci mai degrabă de ”rezerviștii” sistemului reuniți în număr mare și pe lefuri și mai mari în ”garda pretoriană” a chiar guvernatorului Mugur Isărescu…” !!!

Sursa :  Cîțu, interzis de Isărescu la BNR!

Alioșa .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: