” Pas cu pas ” în ”România normală ” , MOARE nu numai DEMOCRAȚIA , ci și JUSTIȚIA …………

” Mai bine mai TÂRZIU , decât NICIODATĂ ” !!! 😦 🙂 😦

5 DECEMBRIE 2019, 12:13, scris de Georgfe Tărâță .
”    SISTEMUL PUNE MANA PE SIIJ
– Procuroarea Adina Florea le-a facut pe plac membrilor CSM si magistratilor
care au lucrat impotriva numirii sale la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.
Desi avea posibilitatea de a actiona in instanta CSM pentru refuzul de a o valida la sefia SIIJ in pofida concursului castigat,
Florea a ales sa faca pasul inapoi si sa se retraga din procedura de numire in fruntea sectiei.
SIIJ va ajunge pe mana unui procuror agreat de Sistem.

Procuroarea Adina Florea (foto) de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a cedat. Si i-a facut fericit pe membrii CSM care au boicotat sedintele in care trebuia validata numirea lui Florea la sefia SIIJ, dar si pe magistratii care au lucrat impotriva sa. Concret, Adina Florea s-a retras din procedura de numire in functia de procuror sef al SIIJ.

 

Florea a instiintat Consiliul Superior al Magistraturii despre decizia sa in cursul diminetii de joi, 5 decembrie 2019, infomatia fiind confirmata de CSM. Adina Florea a ales sa faca pasul inapoi, desi avea posibilitatea de a da in judecata CSM pentru refuzul de a o numi in functia de procuror sef SIIJ, in conditiile in care aceasta castigase concursul. Cert este ca SIIJ – a carei desfiintare nu este neaparat certa, existand varianta restructurarii ei in baza proiectului initiat de procurorul Codrut Olaru din CSM(avansat galactic in 7 ani de la caporal la General) – va ajunge pe mana unui procuror preferat de Sistem. Adica fix ceea ce se dorea, Adina Florea nefacand parte din tabara magistratilor agreati de Sistemul care a condus Romania in ultimii ani si care acum vrea sa reacapareze intreaga putere si sa isi reimpuna controlul asupra tuturor institutiilor din justitie.

Pana atunci, sectia va fi condusa ca si in prezent de procurorul Nicolae Marin, acesta ocupand functia de adjunct al SIIJ.

Pe de alta parte, observam ca decizia Adinei Florea de a se retrage brusc din procedura de numire la sefia SIIJ, dupa luni de zile in care a asteptat sa vada daca plenul CSM o valideaza, si momentul in care aceasta hotarare a fost luata coincid cu instalarea la Guvernului Iohannis-Orban, ceea ce ne face sa ne intrbam daca nu cumva au existat presiuni asupra procuroarei sa faca acest gest sau daca nu cumva i s-a sugerat sa faca pasul inapoi.

 

Membrii CSM cu dosare la SIIJ au blocat-o pe Florea

Dupa cum se stie, Adina Florea a castigat concursul pentru numirea in functia de procuror sef al SIIJ in luna iunie 2019. Cu toate acestea, ea nu a fost nicioadata validata in acest post. Asta intrucat numirea sa la sefia SIIJ trebuia validata de Plenul CSM, or sedintele in care acest lucru trebuia sa se intample au fost blocate constant de o serie de membri care au ales sa nu se prezinte la ele, astfel incat cvorumul sa nu fie realizat.

In cele din urma, validarea numirii Adinei Florea la SIIJ s-a discutat in 15 octombrie 2019. Nu s-a ajuns insa nici atunci la vreun rezultat, intrucat votul final din Plenul CSM a fost de 9 la 9, Codrut Olaru anulandu-si votul.

In final trebuie spus ca multi dintre magistratii care au contestat SIIJ si numirea Adinei Florea la conducerea sectiei sunt vizati de dosare la SIIJ. Si nu doar atat, dar trei dintre membrii CSM care au boicotat luni bune numirea Adinei Florea au dosare la SIIJ. Este vorba despre:

-procurorul Cristian Mihai Ban, cu 6 dosare la SIIJ;

-procurorul Nicolae Solomn, cu 5 dosare la SIIJ;

-judecatorul Bogdan Mateescu, cu un dosar la SIIJ” .

Sursa : internetul.

Alioșa .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: