Tu iți trăiești soarta sau destinul?

În  loc de motto:

 

 

” Viata, libertatea și atingerea fericirii sunt dreptul tău divin, cu care ai venit pe aceasta lume.

‘Soarta’ și ‘destinul’ sunt doi termeni care au tendința de a fi confundanti și neînțeleși.

Ii auzim pe oameni spunând: „Si-a întâlnit soarta.” sau „Poate asta e destinul lui / ei.” – dar te-ai gândit vreodată care este diferența dintre acestea? Daca vrei sa descoperi pe ce fel de cale ești, ideile lui Mateo Sol de la site-ul Lonerwolf.com, pe marginea acestui subiect, iți pot fi de ajutor.

Ce este soarta?

In conștiința colectiva, acest cuvânt desemnează „ceea ce este predestinat în viețile noastre”. Soarta este bazata pe noțiunea ca exista o ordine naturala în Univers care nu poate fi schimbata, oricât de mult am încerca. In general, acest cuvânt are conotații negative.

De exemplu, oamenii cărora li se întâmplă evenimente negative au tendința de a crede ca soarta este de vina pentru ceea ce s-a petrecut.

Din punct de vedere spiritual, soarta se întâmplă atunci când noi ne ignoram chemarea vieții și nu încercăm în mod activ sa ne reconectam la sufletele noastre sau la adevărata noastră natura. Când ne lăsăm viețile în mâinile soartei, cedam controlul altor oameni și circumstanțelor. Când nu depunem un efort conștient pentru schimbare și evoluție, în ceea ce ni se întâmplă, înseamnă ca ne lăsam în voia sorti.

Ce este destinul?

Cuvântul „destin”, pe de alta parte, are o conotație mai buna decât cuvântul „soarta”. Si acest cuvânt se referă la evenimente predeterminate. Destinul indica ceva ce poate fi în mod activ creat sau alterat. In ceea ce privește destinul, exista un element al alegerii predestinării. Calități precum curajul, compasiunea, puterea și răbdarea ajuta toate la schimbarea destinului.

Din punct de vedere spiritual, destinul este conectat cu acea cale pe care noi o avem în viata. Când alegem sa preluam controlul și responsabilitatea pentru viata noastră, ne construim în mod activ destinul în loc sa ne trăim viețile în funcție de soarta. Sa ne îndeplinim destinul include sa dezvoltam în mod conștient o conexiune cu părțile noastre cele mai profunde și sa avem grija de noi înșine din punct de vedere emoțional, mintal și spiritual.

Care este diferenta dintre destin si soarta?

„Am explicat ca soarta are legătură cu ceea ce nu poate fi schimbat. Destinul este menirea noastră. Soarta se întâmplă atunci când ii lăsam pe alții sau circumstanțe externe sa preia controlul, dictându-ne viata. Pe când soarta se petrece atunci când noi nu devenim responsabili pentru viețile noastre, destinul este ceea ce se întâmplă când suntem conștienți ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru creșterea, învățarea și asumarea șanselor noastre.”, explica Mateo Sol

Avem control?

Soarta si destinul pot fi percepute ca doua parti ale aceleiasi monede: ambele sunt predeterminate. Dar cel mai important aspect este ca de fapt in viata, avem acces la posibilitati infinite. Sa ne indeplinim destinul inseamna ca in mod constient sa directionam cursul vietii noastre catre o anumita directie.( garbo.ro )”

via Tu iți trăiești soarta sau destinul? 

Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

3 răspunsuri to “Tu iți trăiești soarta sau destinul?”

 1. Aliosa Says:

  A republicat asta pe My Blog.

 2. Florin Says:

  Opinia mea este că fiecare „ajunge” cam ceea ce-și dorește cu adevărat, chiar dacă conștientizează sau nu. Sigur că declarativ fiecare are aspirații, regrete, dar limitele îi sunt scrise undeva în interior, n-aș spune în ADN fiindcă nu cred asta. Dorințele reale, subconștiente nu apar la naștere, se formează până la maturitate.

  • Aliosa Says:

   Opinia mea este ca ai MARE DREPTATE ! 🙂
   De mic COPIL
   mi-am DORIT să AJUNG ofițer COMANDANT de OȘTI ! 🙂
   Dupăcum bine ai constatat din cele sus postate și nu numai, DORINȚA mi s-a ÎMPLINIT …………………..
   Așa este, ” Dorințele reale , subconștiente nu apar la NAȘTERE , se formează până la MATURITATE ” ! 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: