Dulceață din coajă de pepene verde

Viața

Pepenele verde(Citrullus lanatus)cu miez roșu,roziu sau galben este cunoscut sub numele de harbuz în zona Moldovei,lubeniță în Banat și Oltenia și în Ardeal curcubete.

Este un fruct foarte apreciat pentru gustul său cåt și pentru proprietățile sale asupra organismului. Se poate consuma proaspăt sau murat.

Partea verde albicioasă a pepenelui dintre coaja verde și miezul roșu conține cea mai mare cantitate de minerale și clorofilă.Nu trebuie aruncată această parte.Se poate consuma alături de miez, se poate transforma în suc sau în dulceață.

Cei mai mulți consumă pulpa roșie și evită partea albicioasă care este foarte sănătoasă,dar mai puțin gustoasă.Îți recomand dacă ai prea multe coji de pepene să încerci această dulceață.

Ingrediente :

1kg coji de pepene ,cântărite după ce au fost fierte în oțet,

1kg zahăr,

1/2l apă,

zeama de la o lămâie mare(50ml),

vanilie.

Mod de preparare:

De la pepenii verzi se întrebuințează partea albă de la coajă…

Vezi articolul original 211 cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: