ROMÂNII, musai trebuie să știe, să afle, să cunoască și de CINE să se FEREASCĂ …………….

Motto:

” În vremuri ale ÎNȘELĂTORIEI universale, a spune ADEVĂRUL, e un act revoluționar ” ( George Orwell)

și de mare CURAJ , adaug EU !!! 🙂 🙂 🙂

Despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
https://ro.wikipedia.org/wiki/Mugur_Is%C4%83rescu#Colaborarea_cu_Securitatea
s-au  scris multe dar puține lucruri au fost REȚINUTE de ROMÂNII păcăliți ” pas cu pas ” de TRĂDĂTORII de NEAM și ȚARĂ din interior și din afară……….

https://evz.ro/gregorian-bivolaru-recunoaste-ca-dacian-ciolos-i-a-fost-elev.html

Isarescu si Masoneria. Dezvăluiri de senzaţie despre PRIMII MAEŞTRI ai şefului BNR.

Autor: Mihail Popescu | vineri, 25 ianuarie 2019 |

Isărescu , atac la români

2019-01-23 · 19:16:54 | Autor: Andrei Coman

Imediat dupa ce a fost invitat la comisia din Senat, lui Mugur Isarescu au inceput, brusc, sa i se „agite” pietele si sa altoiasca leul si pe romanii si asa ingenunchiati de rate. Desi cursul euro/leu este un curs administrat exclusiv de BNR, Isarescu si clica dau vina pe atacurile speculative. Care atacuri, intre noi fie vorba, sunt pregatite tot din interiorul Bancii Nationale prin manipulare media, site-urile de casa ale BNR anuntand deja de doua zile ca traderii vor ataca masiv bietul leu. Nimic nou, cunoscut fiind modul de operare al lui Isarescu, insa pentru romani este apocalipsa financiara: 1 euro=4,7569 lei.

 

mugur isarescu 1 Isarescu, atac la romani
Ca lui Mugur Isarescu nu-i place sa fie luat la intrebari stie deja toata lumea. Iar invitatia la Senat pentru explicatii privind umflarea ROBOR-ului i-a picat greu si acum guvernatorul se razbuna pe romani. Ieri dimineata, indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila, a crescut cu 0,06 puncte procentuale, pana la 3,03% pe an. La numai cateva ore, BNR lanseaza si torpila cursului euro. Sub manipularea media ca traderii pregatesc atacuri speculative 1 euro ajunge 4,7569 la BNR, iar la bancile comerciale cel mai mic pret fiind de 4,83. Este acelasi santaj practicat ca in septembrie 2017, cand Isarescu a evitat doua saptamani sa fie audiat si ca un facut a explodat ROBOR. Scopul guvernatorului BNR? Si acum, ca si atunci, santajul politic. Initial, a incercat santajarea politicienilor prin umflarea ROBOR, care a crescut de 5 ori in 7 luni. Acum, Isarescu a declansat “atacul” pe curs asa cum a procedat si in 1997 si in 2008, incercand sa panicheze populatia si sa-i puna la punct pe cei de la Putere. Ar putea apoi sa reaseze lucrurile si, de ce nu, sa pozeze din nou in salvatorul romanilor. Dar, inca o data intrebam: cu ce scop, domnule Isarescu? Un nou mandat in fruntea BNR? Are puterea Isarescu sa potoleasca tsunamiul de pe curs? Are! Dar nu vrea. Potrivit specialistilor in domeniu, Romania are un curs manipulat, administrat, dupa cum se lauda pe site-ul BNR chiar Isarescu. Asta inseamna ca, daca vrea Isarescu, poate duce cursul euro/leu in 4 sau in 5 in cateva minute. Dar prefera sa manipuleze si sa santajeze, nenorocind practic romanii si inventand atacuri speculative. Desi are obligatia sa intervina pe piata valutara, Banca Nationala a Romaniei nu o face. Prefera sa atace romanii care, iata, isi dau seama ca politica BNR e mai perversa decat politica politicienilor.

Cititi mai mult: http://www.national.ro/news/isarescu-atac-la-romani-647377.html/#ixzz5dcUiCxat
enational.ro

 
Guvernatorul Băncii Naționale a României a ținut o prezentare la o conferință cu tema ”Rolul și locul elitelor în societatea democratică”, manifestare din seria de evenimente și dezbateri ”Viitorul României”, lansate de Marea Lojă Națională din România”.

 

Pe lângă Mugur Isărescu, au ținut prelegeri Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România și al Agenției Universitare a Fracofoniei, și ziaristul Horia Alexandrescu. În zilele următoare vom reproduce fragmente și din alte prelegeri.

În discursul său, Isărescu a făcut o trecere în revistă a formării sale profesionale, pornind de la anii studenției, trecând prin cei de la Institutul de Economie Mondială, ajungând la Fondul Monetar Internațional, Banca Națională, dar neocolind Clubul de la Roma sau alte organizații, cum ar fi Trilaterala.

Reproducem un fragment din discursul lui Mugur Isărescu. Discursul integral îl regăsiți AICI

„Viața mi-a oferit șansa, în aproape 70 de ani, să întâlnesc, să cunosc îndeaproape și să colaborez cu personalități marcante din țară și din străinătate, ce se încadrează cu brio în această categorie socială: elitele intelectuale.

Îmi face plăcere, astăzi, să-mi amintesc – nu fără firească emoție – de mulți dintre profesorii mei de la Academia de Studii Economice: o combinație de distincție, autoritate și competență. În a doua jumătate a anilor 1960, când marxismul domina științele economice, la catedrele ASE-ului urcau mari intelectuali ce reușeau să deschidă larg o fereastră prin care ne îndemnau să privim și să vedem drumul în viitor. Și care ne-au transmis spiritul gândirii novatoare și capacitatea de a înțelege știința economică dincolo de ideologii. De la marii mei dascăli de la ASE am învățat, ca student în anii ’60-’70, cât de importantă este gândirea modernă, deprinsă de povara ideologiei comuniste, în analiza economică. Idei pe care le transmiteau deseori “printre rânduri”.

În 1971, la absolvire, am primit repartiție la Institutul de Economie Mondială. Am avut șansă, încă din prima zi de muncă de după absolvirea facultății, să-mi fie șef un savant. Un strălucit intelectual al acelui timp: academicianul Costin Murgescu. Personalitatea lui exprima înțelepciune și respect pentru adevăr. Dobândise aceste trăsături într-o experiență de o viață, pe care și-a clădit o carieră de excepție, ce i-a consacrat locul în elita intelectualității. Ca șef al Institutului de Economie Mondială, s-a înconjurat de absolvenți eminenți ai învățământului superior economic. Iar ca publicist, a deschis ferestre spre lumină și punți către adevăr, confirmând și reconfirmând o inegalabilă capacitate de a pune în valoare un vast tezaur de experiență și de cunoștințe. Memoria mea afectivă păstrează vie amintirea atât a momentelor în care am devenit cercetător științific sub bagheta lui, cât și a marilor cărți cărora le-a dat viață.”

Cum a ajuns viitorul guvernator să studieze cursul leu -dolar

”În anii aceia l-am cunoscut și pe cel căruia i se spunea, cu respect, “profesorul de monedă”. Un savant în domeniul politicii monetare. I-am propus să-mi fie conducător științific al tezei mele de doctorat. Alesesem o temă ce părea o aventură în acele vremuri, în care de la cel mai înalt nivel se perora că în România nu vom avea economie de piață nici atunci când, ca rezultat al mutațiilor genetice, plopul va face mere și răchita micșunele.”

”Plopul” și ”micșunelele” la care face referire sunt leul și valutele din anii comunismului, când schimbul valutar era monopolul, mult restrictiv, al statului. În anul 1989, Mugur Isărescu a obținut titlul științific de doctor în economie cu teza „Politici ale ratelor de schimb”.

Profesorul Kirițescu a făcut dovada exemplară a cea ce înseamnă un veritabil intelectual public. Sunt onorat că de-a lungul anilor, într-un fel sau altul, pe acest traseu al carierei mele, mi-a fost mentor. Toți cei care l-au cunoscut îndeaproape l-au prețuit pentru vocația de eminent dascăl, și strălucit specialist în circulația monetară, care și-a întemeiat strălucita carieră pe substanțiale acumulări de cunoștințe, de experiență și de cercetări. O vastă operă științifică adunată într-o trilogie – “Sistemul bănesc al leului și precursorii lui” – adună laolaltă tot ce reprezintă vocația de economist de gânditor, de publicist, în general de intelectual public a celui care a fost Costin C. Kirițescu.

După evenimentele din decembrie 1989, România a intrat într-un amplu proces de tranziție de la o economie închisă, de comandă, la o economie deschisă de piață liberă. Mi s-a făcut onoarea, în acest context, să mi se încredințeze mandatul de guvernator al Băncii Naționale. În 2000, pentru un an, am îndeplinit și un mandat de Prim-Ministru. În acei ani, am devenit membru al Clubului de la Roma, membru al „Trilateralei” (America, Europa, Asia) și al altor organisme internaționale. Am cunoscut șefi de state, de guverne, guvernatori ai băncilor centrale din întreaga lume, personalități ale vieții culturale. O mare șansă, în formarea mea profesională și intelectuală, să compar ce am aflat din lecturile mele cu nenumărate “cazuri” din realitatea vie a lumii de astăzi. Am înțeles mai bine că sublinierile lui James Surowiecki, în cunoscuta sa carte “Înțelepciunea mulțimilor” – o carte despre afaceri, societatea și viața de zi cu zi – și anume că epoca maselor nu este o închipuire, ci o realitate, nu pune în nici un fel în umbră rolul elitelor. Și, mai cu seamă, nu pune în umbră rolul elitelor intelectuale. Inteligența maselor, a grupurilor reprezintă într-adevăr o forță ce se manifestă activ în dezvoltarea societăților moderne. Surowiecki, confirmat de multe studii contemporane – crede în inteligența colectivă, “capabilă să ducă la decizii înțelepte”. El observă că “înțelepciunea mulțimilor face ca societatea să producă motoare, îmbrăcăminte, mâncare; face ca bursele să funcționeze, magazinele să vândă fără întrerupere, contribuabilii să plătească taxe, școlile să funcționeze, câmpurile să fie lucrate”. Sintetizând, face să crească valoarea adăugată și societatea să progreseze. Referirea e făcută însă la grupurile organizate, a căror inteligență depinde de capacitatea de a gândi și a acționa a celor care le compun. Și a celor care le conduc. În astfel de grupuri influența unor personalități intelectuale poate fi mare; atât de mare încât să influențeze puternic deciziile grupului, în sensul că din informații colective se ajunge la soluții pe care niciunul dintre membrii unor colective, mici, mari sau foarte mari, să le fi menționat. Dar niciodată, în nicio împrejurare, inteligența colectivă nu se afirmă și nu ajunge la rezultate bune fără un management inteligent și fără elite intelectuale care să miște lucrurile înspre rezultate bune sau chiar excepționale. Istoria de 139 de ani a Băncii Naționale este încărcată cu dovezi certe în acest sens.”

Alioșa .

3 răspunsuri to “ROMÂNII, musai trebuie să știe, să afle, să cunoască și de CINE să se FEREASCĂ …………….”

  1. Pinuccia Dattoli Says:

    Buona settimana amico Allora, un caro saluto Pinuccia 🌷🤗

  2. Aliosa Says:

    A republicat asta pe Alioşa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: