Lista PARTIDELOR POLITICE din ” România lucrului bine făcut ” !!!

În loc de MOTTO:

Există din păcate o mulțime de ROMÂNI care exact ca pe vremea marelui și inegalabilului dramaturg Ion Luca CAFRAGIALE, mer laz VOT din 4 în 4 ani pentru LOCALE, PARLAMENTARE și EUROPARLAMENTARE dar, se întreabă c a PROȘTII :

 • ” Eu cu cine VOTEZ” ???   🙂  😦   🙂 ( ca cetățeanul TURMENTAT din IL Caragiale )                                                          ȘTIIND această STARE de FAPT 🙂 m-am hotărât sa POSTEZ pentru  aducere  la CUNOȘTINȚĂ  și acționare în CONSECINȚĂ a LISTEI cu PARTIDELE POLITICE din ” România lucrjului bine făcut ” 

” TOP 30 PARTIDE POLITICE DIN ROMÂNIA ,de Narcis George Matache

După schimbarea legii partidelor politice în 2015, numărul de partide politice din România a explodat, ajungând la peste 160. Deși multe din partidele nou-formate au caracter local sau regional, marea majoritate sunt partide care vor să cucerească scena politică națională.

Cel puțin 3 foști prim-miniștri și-au lansat propriile partide (Dacian Cioloș – Mișcarea România Împreună, Victor Ponta – ProRomânia, Călin Popescu Tăriceanu – ALDE), un partid s-a născut în stradă în timpul protestelor (Alianța Strada), unul a fost lansat de militarii în rezervă (Partidul Național Pentru Patrie), un altul a fost realizat de către românii din diaspora (Partidul Românilor de Pretutindeni), și o inițiativă încearcă sa devină partid și să ia din electoratul PSD (Demos). Există o mulțime de planuri (care sunt aproape similare) pentru România, și cel puțin două personalități care încearcă să devină Macron de România (Cioloș și Ponta). România sigur nu duce lipsă de opțiuni politice.

Numărul de partide politice va scădea după alegerile europarlamentare din 2019 și alegerile locale din 2020, deoarece nu este ușor să menții membrii într-un partid care nu poate să treacă pragul electoral de 5%. În același timp, partidele care nu au obținut candidați în cel puțin 75 de localități sau o listă completă într-un județ pentru parlamentare vor fi radiate automat.

1. Partidul Național Liberal – După ultimul sondaj IMAS, PNL este cel mai susținut partid din România, cu 29,4% din electorat. Pe social media, partidul are 263.500 de oameni care urmăresc pagina principală și în jur de 4700 de activiști online. Partidul are 253.895 de membri. PNL este un partid de centru-dreapta, care aderă la Partidul Popular European (creștin-democrat), fiind de ideologie liberal-conservatoare. Președintele PNL este Ludovic Orban. La alegerile europarlamentare din 2019, partidul va avea minim 20% din voturi, obținând astfel cel puțin 9 locuri.

2. Partidul Social Democrat – După ultimul sondaj IMAS, PSD a ajuns al doilea partid din România cu 28,6% din electorat, după ce a dominat sondajele în ultimul an, ajungând la un moment dat și la 42%. Pe social media, partidul are 69.600 de oameni care urmăresc pagina principală, fiind în urma PNL și USR, și are în jur de 22750 de activiști online. Partidul are 509551 de membri, dublu față de PNL. PSD este un partid de centru-stânga, care aderă la Partidul Socialist European, fiind de ideologie social-democrată-conservatoare. Președintele PSD este Liviu Dragnea. La alegerile europarlamentare din 2019, partidul va avea minim 20% din voturi, obținând astfel cel puțin 9 locuri.

3. Uniunea Salvați România – După ultimul sondaj IMAS, USR este al treilea partid din România, cu 11,2% din electorat, arătând o creștere de 3% față de 2017. Pe social media, partidul are 73.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 2800 de activiști online. USR este un partid relativ nou, care a reușit să se impună în top 5 la primele alegeri la care a participat. USR este un partid de centru, care nu aderă la niciun partid european, fiind de ideologie progresivă. Președintele USR este Dan Barna. La alegerile europarlamentare din 2019, partidul va avea minim 10% din voturi, obținând astfel cel puțin 4 locuri.

4. Alianța Liberalilor și Democraților – După ultimul sondaj IMAS, ALDE este al patrulea partid din România, cu 10,6% din electorat. Pe social media, partidul are 48.500 de oameni care urmăresc pagina principala și are în jur de 1144 de activiști online. ALDE a fost creat din fuziunea Partidului Liberal Reformator cu Partidul Conservator. ALDE este un partid de centru-dreapta, care aderă la Alianța Liberal Democrată Europeană, fiind de ideologie liberal-progresivă. Președintele ALDE este Călin Popescu Tăriceanu. La alegerile europarlamentare din 2019, partidul va avea minim 5% din voturi, obținând astfel cel puțin 2 locuri.

5. Partidul Mișcarea Populară – După ultimul sondaj IMAS, PMP este al cincilea partid din România, cu 4,6% din electorat. Pe social media, partidul are 46.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 8600 de activiști online. Partidul a fost creat la inițiativa lui Traian Băsescu, împreună cu politicieni care au plecat din Partidul Democrat Liberal. PMP este un partid de centru-dreapta, care adera la Partidul Popular European, fiind de ideologie liberal-conservatoare. Președintele PMP este Traian Băsescu. La alegerile europarlamentare din 2019, cel mai probabil partidul va trece pragul electoral, obținând astfel cel puțin un loc.

6. Uniunea Democrată Maghiară din România – După ultimul sondaj IMAS, UDMR este al șaselea partid din România, cu 4,5% din electorat. Pe social media, partidul are 47.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 2000 de activiști online. Partidul a fost fondat cu scopul de a reprezenta interesele comunității maghiare din România. UDMR este un partid regionalist de centru, care aderă la Partidul Popular European, fiind de ideologie liberal-conservatoare. Președintele UDMR este Hunor Kelemen. La alegerile europarlamentare din 2019, cel mai probabil partidul va trece pragul electoral, obținând astfel cel puțin un loc.

7. Mișcarea România Împreună – Lansat pe 30 Martie 2018, partidul este desprins din Platforma România 100, care era cotată la 2% în ultimul sondaj. Partidul este preconizat să obțină 5% din electorat, luând din votanți PNL, USR, PMP și UDMR. Pe social media, platforma are 46.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 4000 de activiști online. Partidul a fost fondat de oameni din guvernul tehnocrat, pentru a aduce un nou proiect pentru România, inițiativa fiind similară cu cea demarată de Macron în Franța. MRI este un partid de centru, care nu aderă la un partid european, fiind de ideologie progresivă. Președintele MRI este Dacian Cioloș. La alegerile europarlamentare din 2019, cel mai probabil partidul va trece pragul electoral, obținând astfel cel puțin un loc.

8. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania – Lansat pe 15 septembrie 2011, ca o alternativa la UDMR, la inițiativa lui Laszlo Tokes. Pe social media, partidul are 19.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1200 de activiști online. Partidul a fost fondat de către elementele mai radicale din UDMR, care doresc autonomie. PPMT este un partid de centru-dreapta, care aderă la Alianța Liberă Europeană, fiind de ideologie creștin-democrată. Președintele PPMT este Szilagyi Zsolt. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

9. Partidul Noua Românie – Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 0,03 și 0,02% din voturi. Pe social media, partidul are 18.500 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 5500 de activiști online. PNR este un partid de centru, fără afiliere la nivel european, fiind de ideologie progresivă. Președintele PNR este Sebastian Popescu. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

10. Partidul Ecologist Roman – Lansat pe 16 ianuarie 1990 de Adrian Manolache și Otto Ernest Weber. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 1,09 și 0,86% din voturi. Pe social media, partidul are 16.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 49.470 de activiști online. PER este un partid de centru, fără afiliere la nivel european, fiind de ideologie eco-liberală. Președintele PER este Dănuț Pop. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

11. Partidul România Unită – Lansat pe 23 aprilie 2015 de Bogdan Diaconu împreună cu foști membri ai partidului România Mare. După ultimul sondaj IMAS, PRU are 1,2% din electorat. Pe social media, partidul are 16.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 4800 de activiști online. PRU este un partid de extremă-dreapta, fără afiliere europeană, fiind de ideologie naționalistă. Președintele PRU este Robert Buga. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur ca partidul nu va trece pragul electoral.

12. Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor – Lansat în februarie 2016 de Sebastian Burduja, împreună cu alți foști studenți români din străinătate. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 719 și 609 voturi. Pe social media, partidul are 13.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 900 de activiști online. PACT este un partid de centru, fără afiliere europeană, fiind de ideologie progresivă. Președintele PACT este Sebastian Burduja. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

13. DEMOS (Democrație și Solidaritate) – Lansat în 2016, ca o alternativă la PSD. Pe social media, partidul are 9.300 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1.000 de activiști online. DEMOS este un partid de centru-stânga, cu afiliere la Stânga Progresivă Europeană, fiind de ideologie progresivă. DEMOS nu are un președinte ales.

14. Partidul Verde – Lansat în noiembrie 2005, ca o alternativă la Partidul Ecologist Român. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 719 și 566 voturi. Pe social media, partidul are 8.300 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1.000 de activiști online. PV este un partid de centru, cu afiliere la Verzii Europeni, fiind de ideologie ecologistă. Președintele PV este Constantin Damov. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

15. Partidul Noua Revoluție – Inspirat de Mișcarea 5 Stele din Italia, este singurul partid exclusiv online din România. Pe social media, partidul are 7.700 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 500 de activiști online. PNR este un partid de centru, fără afiliere europeană, cu ideologie necunoscută.

16. Partidul M10 – Lansat în iunie 2015 de Monica Macovei. Pe social media, partidul are 7.300 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1.000 de activiști online. M10 este un partid de dreapta, cu afiliere la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, cu ideologie conservatoare. Președintele M10 este Ioana Constantin, care a trecut ulterior la Partidul Mișcarea Populară. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

17. Alianța Noastră România – Lansat în august 2016 de Marian Munteanu. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 0,95% și 0,84%. Pe social media, partidul are 5.700 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 137 de activiști online. ANR este un partid de dreapta, fără afiliere europeană, cu ideologie naționalist-conservatoare. Președintele ANR este Marian Munteanu. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

18. Partidul România Mare – Lansat în iunie 1991 de Corneliu Vadim Tudor. După ultimul sondaj IMAS, PRM are 2,8% din electorat. Pe social media, partidul are 4.900 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 7600 de activiști online. PRM este un partid de extremă-dreapta, fără afiliere europeană, cu ideologie naționalist-conservatoare. Președintele PRM este Adrian Popescu. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

19. Partidul România Modernă și Demnă – Lansat în decembrie 2017 de Remus Baisan. Pe social media, partidul are 4.200 de oameni care urmăresc pagina principala și are în jur de 200 de activiști online. PRMD este un partid de dreapta, fără afiliere europeană, cu ideologie naționalist-moderată. Nu are un președinte declarat. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

20. Pro România – Lansat în februarie 2018 de Victor Ponta. Pe social media, partidul are 3.600 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 2000 de activiști online. PRO România este un partid de centru-stânga, fără afiliere europeană, cu ideologie social-liberală. Nu are încă un președinte ales. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

21. Forța Moldova – Lansat în februarie 2016, desprins din Partidul M10. Pe social media, partidul are 3.200 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 650 de activiști online. Partidul dorește o mai mare atenție față de regiunea Moldova. FM este un partid de dreapta, fără afiliere europeană, fără ideologie. Președintele FM este Traian Ranja.

22. Alianța Strada – Lansat în mai 2017, născut din rândul protestatarilor #rezist. Pe social media, partidul are 2.400 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 2000 de activiști online. Alianța Strada nu este un partid tipic, și nu are o ideologie concretă. Partidul nu are președinte.

23. Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat – Lansat în decembrie 1989 de Corneliu Coposu. Dupa ultimul sondaj IMAS, PNȚCD are 1,7% din electorat. Pe social media, partidul are 2100 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 340 de activiști online. PNȚCD este un partid de centru-dreapta, care aderă la Partidul Popular European, cu ideologie creștin-democrat-liberală-monarhistă. Președintele PNȚCD este Aurelian Pavelescu. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

24. Partidul Național Pentru Patrie – Lansat în mai 2015, de rezerviști ai Armatei. Pe social media, partidul are 2.000 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1.000 de activiști online. PNPP este un partid de extremă-drepta, fără afiliere europeană, cu ideologie naționalistă. Președintele PNPP este Viorel Arniceru. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

25. Democrație Directă România – Partid lansat pentru a oferi o alternativă la democrația reprezentativă. Pe social media, partidul are 1.400 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 6678 de activiști online.

26. Partidul Socialist Român – Lansat în iulie 2003 de foști membri ai Partidului Socialist al Muncii care au refuzat fuziunea cu PSD. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 0,47% și 0,34% din voturi. Pe social media, partidul are 1.200 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 1800 de activiști online. PSR este un partid de stânga, care aderă la Partidul Stângii Europene, cu ideologie social-democrată. Președintele PSR este Constantin Rotaru. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

27. Uniunea Creștin Democrată România – Lansat în ianuarie 2014, este singurul partid religios din România. Pe social media, partidul are 960 de oameni care urmăresc pagina principală. UCDR este un partid de centru-dreapta, fără afiliere europeană, cu ideologie creștină. Președintele UCDR este Valentin Licxandru.

28. Blocul Uniunii Naționale – Lansat în 2015 de Dan Claudiu Tănăsescu, fost membru al Partidului România Mare. Partidul a participat la alegerile locale și naționale din 2016, unde a obținut 739 și 518 voturi. Pe social media, partidul are 760 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 9.200 de activiști online. BUN este un partid de centru-stânga, fără afiliere europeană, cu ideologie creștin-social-democrată. Președintele BUN este Dan Claudiu Tănăsescu. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

29. Partidul Dreptății Sociale – Pe social media, partidul are 290 de oameni care urmăresc pagina principală și are în jur de 470 de activiști online. PDS este un partid de centru-stânga, fără afiliere europeană, cu ideologie social democrată. Președintele PDS este Marian Vanghelie.

30. Alianța Națională a Agricultorilor -Lansat în decembrie 2014 de către agricultori din România. Pe social media, partidul are 760 de oameni care urmăresc pagina principală. ANA este un partid de centru-dreapta, fără afiliere europeană, cu ideologie agrariană. Președintele ANA este Stelian Fuia. La alegerile europarlamentare din 2019, este sigur că partidul nu va trece pragul electoral.

În TOP30, avem 8 partide de centru (USR, MRI, PNR, PER, PACT, PV, PNR, AS), 8 partide de centru-dreapta (PNL, ALDE, UDMR, PMP, PPMT, PNȚCD, UCDR, ANA), 5 partide de centru-stânga (PSD, Demos, ProRomânia, BUN, PDS), 5 partide de dreapta (M10, ANR, PRMD, FM, PNPP), 2 partide de extremă-dreapta (PRU, PRM) și un partid de stânga (PSR).”
Sursa :

https://www.thenewfederalist.eu/top-30-partide-politice-din-romania
Alioșa .
PS !!! 🙂 🙂 🙂
Din motive doar de el ȘTIUTE , fostul premier ” tehnocrat ” Dacian JULIEN Cioloș,  ajuns la GUVERNAREA ROMÂNIEI ajutat din umbră de miliardcarul americano-ungur, George SOROS și de ONG-urile FINANȚATE de acesta ,dar și  EMOȚIA COLECTIVĂ produsă în ” AGORA”  după TRAGEDIA de la COLECTIV din OCTOMBRIE 2015 ,când au MURIT pe loc vreo 27 de oameni iar ulterior  încă vreo 37 ca urmare a GAZULUI TOXIC împrăștiat se pare INTENȚIONAT de cei/cele care au dorit ca premierul de atunci, Victor Viorel Ponta, ușor ȘANTAJABIL de BINONUL SRI&DNA 😦 🙂 😦 să DEMISIONEZE și odată cu el și GUVERNUL PSD  ca să ajungă la GUVERNARE  ” guvernul MEU ” adică , guvernul lui Klaus WERNER Iohannis,

de fapt” PREMIERUL ZERO ” din toate punctele de  vedere  🙂 😦 🙂 și-a ÎNFIINȚAT un alt partid cu o TITULATURĂ cam lungă ……………………………..

Alioșa .

Un răspuns to “Lista PARTIDELOR POLITICE din ” România lucrului bine făcut ” !!!”

 1. Aliosa Says:

  @ ALLL !!!
  1) Dacă tot am arătat LUMII VIRTUALE lista cu PARTIDELE POLITICE din ROMÂNIA postdecembristă,
  IATĂ și un VIDEOCLIP cu PRIMINIȘTRII postdecembriști care au CONDUS ȚARA și POPORUL nu în BENELE ROMÂNILOR 😦 😦 😦
  ci al MASONILOR !!! 😦 😦 😦

  2) Ziua în care ROMÂNIA și-a serbat CENTENARUL 🙂
  a trecut , dar NENOROCIRILE continuă ………………..

  https://gandeste.org/politica/ilie-serbanescu-romania-profil-colonial-clasic/91625/comment-page-1

  CRĂCIUN luminat și binecuvântat tuturor persoanelor virtuale care ajung pe AICI !!! 🙂 🙂 🙂
  Alioșa !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: