Și tot despre Iohannis & Decizia CCR …………..

INCONSTIENTA LUI WERNER – Revolta judecatoarei TMB Madalina Afrasinie, dupa ce presedintele Iohannis a refuzat sa aplice decizia CCR care il obliga sa o revoce pe Kovesi: “Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa!… Democratia a murit!… Ori de cate ori deciziile CCR nu sunt respectate, aplicate, democratia moare!… Deciziile CCR nu se discuta, se aplica pur si simplu… Pot sa fie dezbatute sub aspect teoretic, dar dupa punerea lor in aplicare” (Video)

Miercuri, 13 iunie 2018 16:51 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Dezvaluiri – Evenimente

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), sefa Sectiei a VI-a civila a Tribunalului Bucuresti, trage un serios semnal de alarma dupa pozitia inadmisibila a presedintelui Romaniei Klaus Iohannis, care a ales sa calce in picioare Constitutia Romaniei si sa sfideze o decizie a Curtii Constitutionale pentru a face scut in fata sefei DNA Laura Kovesi, a carei revocare din functie este obligat sa o semneze (click aici pentru a citi). Afrasinie avertizeaza ca nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale aduce statul in pragul disolutiei. “Democratia moare”, afirma judecatoarea Afrasinie.

Dupa anuntul stupefiant facut de Iohannis, marti 12 iunie 2018, cum ca vrea sa puna in dezbatere decizia CCR care il obliga sa semneze decretul de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea DNA, judecatoarea Madalina Afrasinie a avut o prima reactie pe pagina sa de Facebook:

‘Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor’

Scrie in Constitutie!

Incepand de azi, putem pune lacatul pe institutii si sa plecam acasa!

‘Shhhh…Liniste!’

Democratia a murit!

“Daca suntem cinstiti cu noi, putem spune ca, de peste 10 ani, noi suntem niste morti vii!”

Ulterior, tot pe Facebook, sefa Sectiei a VI-a civila din TMB a revenit cu un mesaj, in care a explicat ca democratia moare ori de cate ori deciziile CCR si hotararile judecatoresti nu sunt respectate, ori de cate ori activitatea magistratilor este supravegheata prin protocoale secrete, cu referire la cele incheiate de institutii din sistemul judiciar cu SRI, si ori de cate ori o persoana alege sa taca fiindu-i teama de ce ar putea pati in caz contrar:

In loc de concluzii:

Ori de cate ori deciziile CCR sau hotararile judecatoresti, definitive, nu sunt respectate, aplicate, democratia moare!

Ori de cate ori au fost/sunt adoptate hotarari clasificate prin care au fost macelarite drepturile si libertatile cetatenilor, democratia moare!

Ori de cate ori activitatea noastra a fost/este ‘supravegheata’ prin incheierea de protocoale clasificate, democratia moare!

Ori de cate ori noi alegem sa pastram tacerea, fiindu-ne teama de ceea ce ni se poate intampla, democratia moare!

Daca suntem cinstiti cu noi, putem spune ca, de peste 10 ani, noi suntem niste morti vii!

ps hai cu injuraturile, tovarasi!

Lumea multa, oameni din ce in ce mai putini”.

“Voi continua sa-mi expun punctele de vedere, cu toate riscurile care decurg de aici”

Dupa avertismentul transmis pe Facebook, judecatoarea Madalina Afrasinie a avut, miercuri seara 12 iunie 2018, o interventie telefonica in emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu de la Romania TV (vezi video mai jos). Cu aceasta ocazie, Madalina Afrasinie a tinut sa sublinieze ca deciziile CCR sunt obligatorii indiferent daca ne convin sau nu, ele putand fi dezbatute dar numai dupa ce sunt aplicate:

“Deciziile CCR sunt obligatorii. In Constitutie nu scrie ca in functie de cum ne plac sau cum nu ne plac. In cazul meu, ca judecator, daca nu aplic o decizie a CCR este abatere disciplinara, care se poate sfarsi inclusiv prin excluderea mea din magistratura. Deciziile CCR nu se discuta, se aplica pur si simplu. La momentul la care s-au publicat in Monitorul Oficial devin ‘lege’, ca ne place sau nu ne place. Iar argumentele ca si ceilalti nu au respectat deciziile CCR mi se par desuete, in conditiile in care nu suntem la un concurs tara, tara cine este primul care nu respecta deciziile CCR. (…) Pentru mine este clar, nu ai voie sa nu respecti Constitutia, deci nu avem ce sa discutam.

(…)

Deciziile CCR pot sa fie dezbatute sub aspect teoretic, dar asta dupa punerea lor in aplicare. Deciziile CCR se pun in practica, fara sa facem distinctie daca ne convin sau nu ne convin“.

Pe de alta parte, Madalina Afrasinie a precizat ca va continua sa vorbeasca indiferent de atentionarile pe care le primeste, si indiferent de riscurile la care se supune: “Voi continua sa vorbesc si sa-mi expun punctul de vedere. Slava Domnului ca mai exista libertatea de expresie, cat o mai exista, si sper sa nu se suprime. Deci, voi continua sa-mi expun punctele de vedere, cu toate riscurile care decurg de aici“.

Din pacate, pozitia Madalinei Afrasinie este una singulara. Nici asociatiile profesionale ale magistratilor, nici CSM nu au avut vreo reactie dupa ce, prin atitudinea sa, presedintele Klaus Iohannis a dat semnalul ca orice roman poate incalca legea”  .

Sursa : internetul.

Comentariile le las pe seama celor curajoși ! 🙂

Alioșa.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: