Să nu UIȚI ROMĂNE,să nu UIȚI !!!

Basescu si Macovei ne-au facut lacheii  EUROPEI

 Autor: Simona Badulescu

Lista cu ”penalii” romani intocmita de Comisia Europeana nu ar fi decat un raspuns (total deplasat) la plangerile facute in 2012 de Traian Basescu si Monica Macovei.

Basescu si Macovei sunt paraciosii neamului, acuza Ponta

Arbitrul corectitudinii politice si statale, Comisia Europeana, a fost prinsa bagandu-si nasul in dosarele ”marilor pesti” romani. Concret, europenii nu numai ca s-a interesat de evolutia dosarelor cu inculpati celebri (Adrian Nastase, Serban Bradisteanu, George Copos,Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Chiuariu), dar au si indemnat partea romana sa bage toata caracuda politica la bulau – indicatie care exceda orice tratat/regula UE sau de politica europeana, indiferent de unghiul din care este privita si analizata. Practic, Romania a fost transformata intr-un argat al Uniunii. O Uniune care a calcat in picioare independenta Justitiei romanesti din moment ce nu s-a jenat sa trimita, in scris, o ”lista neagra” a celor pe care ii dorea condamnati.

”Pisoiasul” Ponta isi baga gheara in fostul presedinte

Cum evenimentul a avut loc in 2012, Traian Basescu a incercat sa se extraga din puturoasa ecuatie afirmand ca el personal era suspendat atunci cand a aterizat misiva UE la Bucuresti. ”Amicul” sau Victor Ponta i-a facut insa bucata: ”Iar minte de ingheata apele, scrisoarea este din 10.10.2012 – adica exact cand Basescu suspendatul era de peste o luna inapoi la Cotroceni”. Mai mult, Ponta spune ca europenii si-au permis sa depaseasca linia rosie in cazul Romaniei indemnati fiind de presedintele Traian Basescu si vesnic agitata sa pupila Monica Macovei: ”Scrisoarea a venit tocmai pentru ca Basescu si Macovei ne-au reclamat la Comisie (…) Scrisoarea este in baza MCV – adica acel mecanism pe care ne-au promis si Basescu si Iohannis si Ciolos ca il ridica daca sunt ei la Putere si nu PSD. Vedeti ce l-au ridicat, da?”.

Demnitarii alesi de noi ne-au infundat

Calitatea de fost premier a lui Ponta, ambitiile dambovitene, luptele politice interne, lipsa de scrupule a lui Basescu, obiceiul lui Macovei de a merge cu para si constatarea de data mai recenta a faptului ca MCV nu este nici pe departe un ”instrument” european menit sa ajute Romania sa evolueze sunt tot atatea indicii ca Ponta spune adevarul de aceasta data. Asta inseamna ca romanii obisnuiti (aceia care nu sunt politicieni si in schimb se instruiesc, muncesc, isi achita datoriile catre stat, pot dovedi ca si-au agonisit cinstit bunurile si isi pot justifica oricand nivelul de trai) sunt degradati si impinsi in categoria ”europenilor de rangul doi” chiar de cei care ii conduc. Niste conducatori plini de bube si gata oricand sa vanda tara sau sa accepte cele mai umilitoare intelegeri/conditii, transformandu-ne astfel pe toti in lachei. Ai europenilor sau americanilor, dupa caz sau in functie de relatiile demnitarilor nostri de prim rang. Asa ne-am ales cu MCV-ul si cu o lupta anticoruptie laudata pe plan extern dar care in realitate musteste de abuzuri inacceptabile in ”tarile civilizate”. N-am tinut cont de o vorba veche, nu-i prost cine cere ci cel care da, si am ajuns sa fim tratati drept gloabele Europei. Noroc cu premiera Viorica Dancila, care i-a scris sefului CE Jean Claude Juncker si i-a cerut ”informatii si detalii despre aspectele nepotrivite si in totala neconcordanta cu ceea ce presupune MCV”, aspecte evidentiate in relatia Romania – CE. De abia asteptam raspunsul.

Cititi mai mult: http://www.national.ro/n ews/basescu-si-macovei-ne-au-f acut-lacheii-europei-618710.ht ml/#ixzz5ASfgam3z
enational.ro 

 

Dăncilă îi cere lui Juncker să explice de ce Comisia Europeană s-a interesat de dosarele din justiție: ”Astfel de practici au mai fost făcute” 

 

Dăncilă îi cere lui Juncker să explice de ce Comisia Europeană s-a interesat de dosarele din justiție, în 2012. ”Astfel de practici au mai fost făcute”, a spus șefa Executivului, miercuri, în ședința de Guvern, ea precizând că a primit în dimineața aceasta documente de la Ministerul Justiției care confirmă ceea ce a apărut în spațiul public, și că îi va transmite președintelui Comisiei Europene o scrisoare, în care cere informații legate de aceste lucruri ”total nepotrivite și total în neconcordanță cu ceea ce presupune MCV”. 

UPDATE. Iată textul scrisorii adresate de prim-ministrul Viorica Dancilă presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

 Inline image

Inline image

”În spațiul public a apărut un document al Comisiei Europene, datat 10 octombrie 2012, în care erau solicitate situația unor dosare aflate pe rol și mai grav faptul că în acea scrisoare aveam și nume despre care se cerea stadiul în care se afla procesul și pașii care trebuiesc urmați, ceea ce mi se pare un lucru deosebit de grav”, a spus premierul Dăncilă.

Ea a precizat că a solicitat Ministerului Justiției o analiză a cererilor pe care le-a făcut Comisia Europeană către Ministerul Justiției, și anume dacă în perioada 2012 – 2018 au mai existat astfel de solicitări.

”Am primit în dimineața aceasta documente de la Ministerul Justiției care confirmă ceea ce a apărut în spațiul public, anume că astfel de practici au mai fost făcute”, a anunțat premierul.

Viorica Dăncilă a precizat că a hotărât ca în cursul zilei de astăzi să trimită o scrisoare președintelui CE, Jean Claude Juncker, prin care să solicite detalii și informații legate de aceste aspecte, care i se par ”total nepotrivite și total în neconcordanță cu ceea ce presupune MCV”.

”Este foarte important pentru noi, pentru România, să lămurim aceste lucruri și să pornim de la un moment în care putem să vorbim de o cooperare firească și de lucruri firești care trebuie să se întâmple în România”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Guvernul sau ministrul Justiţiei vor transmite în perioada următoare o scrisoare în care va cere clarificări Comisiei Europene, a declarat, luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după ce Antena 3 a prezentat o listă de cerinţe ale CE, din anul 2012, în legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care cuprindea mai multe nume de politicieni vizați în dosare de corupție.
Duminică seara, Antena 3 a prezentat un document, din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care reprezenta o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, între aceste puncte fiind, potrivit postului de televiziune respectiv, stabilirea paşilor de urmat şi în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date nume precum Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Potrivit Antena 3, în document sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă.

Șeful Comisiei LIBE, reacție cu privire la ‘lista neagră’: ‘Sunt îngrijorat. Voi contacta Comisia Europeană’

Autor:

Alexandra Cruceru, Redactor

Publicat: 07:58

Europarlamentarul Claude Moraes, președintele Comisiei de Drepturi și Libertăți, i-a răspuns Sabinei Iosub, în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3, privind ”listele negre” de la Bruxelles.                                                                                                                                            ”C a președinte al Comisiei LIBE sunt îngrijorat de documentele prezentate și voi contacta Comisia Europeană” a spus Claude Moraes.                                                                                                     Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.                                                                                                                                                     Unul dintre puncte prevede descrierea situaţei si stabilirea paşilor de urmat în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date şi nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

Ipoteză cutremurătoare

În acest context, se ridică următoarea întrebare: România are, de fapt, comunicarea din anul 2012? De ce? Pentru că documentul de atunci ar fi trebuit să existe în arhivele de la Ministerul Justiției. Putem să ne gândim că, la fel ca în cazul contractului Bechtel, originalele nu mai există la Ministerul Justiției din moment ce premierul îl întreabă pe președintele Comisiei Europene dacă își asumă respectiva scrisoare.

DC News lansează următoarea ipoteză: este posibil să fi dispărut Lista neagră, la fel cum a dispărut contractul Bechtel. Viorica Dăncilă întreabă la Bruxelles dacă Jean-Claude Juncker își asumă acel document, or România ar fi trebuit să îl aibă în arhivă la Ministerul Justiției. Rămâne de văzut cine ar fi putut lua corespondența din 2012 în cazul în care ipoteza se confirmă.

Scuza Comisiei Europene, fără TEMEI

Emilian Pavel, europarlamentar PSD, declară ”Referitor la cazul celebrei, deja, Infograme nr. 8355 / 10.10.2012, doresc – în calitate de membru al Parlamentului European si membru al Comisiei de Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, să transmit românilor poziția mea. În primul rând, Comisia Europeană își exprimă și trebuie să își exprime poziția față de documentele apărute în presă. Scuza că acestea nu sunt publice nu are temei, cu atât mai mult cu cât în numeroase alte cazuri – de exemplu scandalurile Panama sau Paradise Papers, Comisia a luat nu doar atitudine ci și inițiativă.”

”Atitudine periculoasă și un fapt grav”

Europarlamentarul subliniază că ”Este extrem de important de explicat și de înțeles interesul manifestat de Comisia Europeană în 2012, cel puțin, față de evoluția unor cazuri particulare, pentru că el poate fi extrem de lesne interpretat – și este, ca și o formă de presiune sau de indicare a unei posibile direcții pentru justiție, fapt incacceptabil. Personal, am citit de mai multe ori celebrul document, cu toată bunăvoința posibilă și îmi este totuși greu să înțeleg rostul interesului particular al Comisiei Europene față de anunite persone, în condițiile în care instanțele își făceau deja datoria. Este o atitudine periculoasă și este un fapt grav”.

”Justiția trebuie să fie independentă!”

”Ingerințele în justiție, indiferent de cine sunt făcute, subminează întregul sistem! De asemenea, criteriile după care Comisia Europeană a întocmit acea listă trebuie de urgență explicate! Eu nu pot să accept că există oameni care să nu își doreasca eradicarea corupției. De rezultatul acestei lupte depinde bunăstarea noastră a tuturor. Nu există dubii în acest sens și nu am, ca deputat european, nicio rezervă în a susține această luptă. În același timp însă, justiția trebuie să fie independentă, inclusiv față de Comisia Europeană.” a mai precizat europarlamentarul.

”Generația mea nu poate accepta astfel de practici”

”Îmi pare rău, dar citind acel document nu putem înțelege decât o condiționare a ridicării MCV de „rezolvarea”, într-un anumit sens, a unor cazuri de răsunet. Iar aceasta nu mai este jusiție și nici luptă împotriva corupției. Generația mea nu poate accepta astfel de practici în acest secol, în România și deci în Uniunea Europeană. Din aceste motive, cer la rândul meu, în primul rând în calitate de cetățean, explicații clare și complete privind rostul punctului 20 din partea a treia a Infogramei citate de presă. Avem în față un exemplu concret – la fel cum a fost și în cazul celebrelor scandaluri Panama și Paradise Papers, al rolului esential al presei în apărarea democrației. Fie că suntem de acord cu ei, fie că nu, jurnaliștii – toți, fără excepție, trebuie protejați și apărați de orice inluență nefastă, exact la fel cum magistrații, chiar și când este cazul ingerințelor Comisiei Europene, trebuie să își poată face datoria exclusiv conform legii.” a conchis Emilian Pavel.

Apar noi „liste negre” de la Bruxelles. De această dată este vorba despre un document care vorbește despre incompatibilitățile demnitarilor. Pe această listă se regăsesc nume importante, cum sunt cele ale lui Klaus Iohannis, Victor Alistar și Mircea Diaconu.

”Cred că era un raport trimis de ANI. Unele dintre cazuri s-au soluționat definitiv. Se cerea să se vadă ca în cadrul luptei anticorupție există rezultate concrete (…) Se cerea statistic ” a explicat parlamentarul PNL(PDL) Iulia Scântei.”

Sursa: internetul.

Iar ca tacamul sa fie complet , cititi si :

http://www.national.ro/news/iohannis-a-vorbit-in-sfarsit-a-spus-nu-621340.html/

Alioșa .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: