Bine v-am regasit !!!

In loc de motto:

Asa dupa cum sincer v-am spus in comentariile de pe

http://aliosapopovici.wordpress.com/2018/03/27/

in perioada 27-31 MARTIE a.c.am plecat de-ACASA fara LAPTOP pentru a fi permanent cu gandul   si sufletul doar  la surioara mea, Georgeta POPOVICI Strat

http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/11/10/

care, pe 27 MARTIE si-a serbat ZIUA de NASTERE 🙂  🙂  🙂

si-apoi, pentru a ma JUCA si PLIMBA prin parcuri cu nazdravanul meu de nepotel  ANDREI

http://aliosapopovici.wordpress.com/2017/11/29/

 

Din motivele SUS mentionate, in perioada 27-31 MARTIE a.c. NU am mai PUBLICAT, COMENTAT sau RASPUNS la comentariile Domniilor Voastre si nici NU am mai trecut pe la cineva ………………

Pentru aceasta, imi cer public SCUZE  🙂  si OFER stimatelor VIZITATOARE cale un buchet de GHIOCEI la ALEGERE 🙂  🙂  🙂  dintre GHIOCEII ce urmeaza !!!  🙂  🙂  🙂

 

”  În fiecare primăvară, departe de ochii oamenilor, un loc cu adevărat fermecat din mijlocul munţilor Orăştiei se îmbracă timp de două săptamâni cu o mantie de ghiocei. Nu sunt unii obişnuiţi,  fac parte dintr-o specie periclitată. Localnicii le spun „ghiocei bogaţi”, denumirea lor latină fiind Leucojum vernum.

 


Forma rotunjoară seamănă mai mult cu cea a lăcrimioarelor, iar marginea petalelor este zimţată şi tivită cu un firicel verde. Un covor de aproape 10 hectare de flori acoperă pădurile din această zonă între 15 martie şi 5 aprilie, în funcţie de cât de timpurie este primăvara.
 

Aerul de legendă al poienii nu este întâmplător, pentru că localnicii povestesc despre iele ale pădurii, fete albe şi peşteri fermecate. „Bunica ne zicea că prin peşterile Vârtoapelor stau Alea Frumoase, Ielele Pădurii sau Fetele Albe, cum le mai zic pe aici oamenii. Cum se topeşte neaua, ele ies şi încep să cânte şi să danseze, şi n-o iau la goană până nu dă căldura. Şed numa’ acolo cuminţi şi grijesc de ghiocei. Când se gată ghioceii, le apucă nebuneala. O iau la goană prin păduri şi vai de ăla care stă în faţa lor.”(Formula AS)
 


Această „Dumbravă Minunată” se află pe Platoul Vârtoapelor şi se află la  13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munţii Orăştiei – masivul Şureanu. Punctul de plecare spre poiană este comuna Orăştioara de Sus, parcul natural Grădiştea Muncelului din judeţul Hunedoara.Locul este cunoscut mai mult de localnici, dar în ultimii ani a început să fie „mirosit” şi de turiştii care nu se dau în lături de la un urcuş destul de anevoios de circa 2 ore pentru a ajunge pe culmile de la Vârtoapele. Este nevoie de un ghid local, pentru că nu există un traseu marcat şi asta, mai mult din dorinţa de a ţine la distanţă „căutătorii de comori de sezon”.

În spiritul iubirii de natură şi de frumos, zona merită însă, cu siguranţă, explorată. Dacă doriţi să rămâneţi mai multe zile, puteţi găsi cazare la pensiunile agroturistice din zona Costeşti, comuna Orăştioara de Sus. Alte obiective din zona Grădiştea Muncelului pe care le puteţi vizita sunt: cetatea şi templele de la Sarmizegetusa Regia, cetatea de la Feţele Albe, morile de apă, zona carstică de la Vârtoape cu renumita peşteră verticală de la Capul Pietrei, la fel de renumita Peştera Bodi, având intrarea la mijlocul unui perete înalt de vreo 40 m, precum şi brâul de stânci ce înconjoară în trei părţi zona Vârtoapelor, mai înalt spre partea de Vest, motiv pentru care muntele poartă şi numele de Cununa. Locul numit “Sub Cununi” este cel în care unii spun că Decebal şi-a luat viaţa pentru a nu fi târât de victoriosul Traian după carul său de luptă pe străzile Romei.
 

 

 


”   !!!   🙂  🙂  🙂
Sursa : internetul .
Pentru CREDINCIOSII catolici inclusiv pentru
„IUBITII mei ITALIENI „
care astazi sarbatoresc Sfintele PASTI 
un sincer si calduros
Buona PASQUA a tutti !!!  🙂  🙂  🙂
https://youtu.be/T7VL0hRxWf4
iar pentru CREDINCIOSII ortodocsi ccare astazi sarbatoresc
” Duminica FLORIILOR „
o sincera si calduroasa urare ca
DUMINICA FLORIILOR sa va fie minunata !!!  🙂  🙂  🙂
https://youtu.be/FfYL3-pBjSA
Tuturor vizitatoareler si vizitatorilor acesstui SITE,
va doresc o primavara plina de bucurii  !!!  🙂  🙂  🙂  
Aliosa !!! 🙂  🙂  🙂

 

Un răspuns to “Bine v-am regasit !!!”

 1. Aliosa Says:

  @ ALLL !!!
  Pentru credinciosii CATOLICI care azi serbeaza Sfintele PASTI 🙂
  Buona PASQUA a tutii !!! 🙂 🙂 🙂

  iar pentru credinciosii ORTODOCSI o
  „DUMINICA a FLORIILOR ”

  cu SOARE , FLORI si BUCURII !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa !!! 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: