” Cele ZECE principii ale MANIPULARII ” !!!

Beta
Feb 27, 2018 @ 13:25:27
NOAM CHOMSKY: CELE ZECE PRINCIPII ALE MANIPULĂRII MASELOR
Noam Chomsky este caracterizat în media drept o figură importantă a stângii americane. Este mult mai cunoscut ca activist politic, și nu ca eminent lingvist la MIT (Massachusetts Institute of Tehnology), pentru că a fost prezent întotdeauna în primele linii ale demonstranților pentru drepturile civile în Statele Unite.

Chomsky este de părere că o societate decentă trebuie să depășească represiunea și opresiunea, reminiscențe istorice, creând condiții optime pentru exprimarea creativității umane, incompatibilă cu lipsa de libertate.

Chomsky este de părere că deși încă nu suntem capabili să concepem regulile unei societăți în care fiecare individ să aibă condiții perfecte de dezvoltare, dar că putem creiona principiile care să o guverneze.
În opinia lui Chomsky avem două sarcini intelectuale importante în sfera politică și socială. Prima este de a imagina această societate viitoare dreaptă, ceea ce impune crearea unei teorii sociale umaniste, care să se bazeze, pe cât posibil, pe concepte ferme și umane despre esența sau natura umană. Cealaltă este înțelegerea naturii puterii și a opresiunii din societatea actuală.

Noam Chomsky a formulat zece principii manipulării, pe care se bazează democraţia occidentală – strategii ale diversiunii, concepute pentru a confuziona şi deturna atenţia mulţimilor de la manevrele claselor politice şi financiare. Metoda este una simplă, canalizarea atenţiei în direcţii false.

Care sunt cele zece principii pentru manipularea maselor.

1. Să distragi permanent aten­ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­ţio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui reale.

2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providenţială care sal­vea­ză naţiunea în temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­ţul limitării libertăţilor democratice.

3. Să aplici treptat toate mă­su­rile dure. Ceea ce ar duce la miş­cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet şi dintr-odată, de­vine suportabil, dacă este livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Să te adresezi mulţimilor ca şi cum toţi oamenii au o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre o gândire infantilă care nu face relaţia dintre cauze şi efecte.

6. Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

7. Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţionaleste instrumentul ide­al de a tâmpi lumea şi a o controla.

8. Să încurajezi financiar me­dia, aceea care îndobitoceşte pu­bli­­cul şi-l ţine legat de emisiuni şi se­ria­le vulgare ce trag inteligenţa în jos.
9. Să stimulezi simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat.

10. Să apelezi la toate cuceri­rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp să le discreditezi prin media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

Toate, dar toate cele zece principii formulate de Chomsky le-ați simțit și le simțiți prezente în fiecare zi, în orice colț de lume sau de societate ați trăi, insinuându-se, acționând împotriva noastră, făcându-ne mai nesiguri, mai temători pentru ziua de mâine, mai puțini liberi și mai incapabili să ne construim o viață demnă ”  .

Sursa: romaniprinlume.info

Aliosa ! 🙂

PS !

Multumesc prietenei virtuale ” Beta” pentru minunatele ei PAGINI postate pe blogul domniei sale

http://betasare’sblog.wordpress.com/

Si tot de pe blogul Domniei sale, cu ocazia Zilei de 1 MARTIE, cate un MARTISOR la alegere pentru doamnele si domnisoarele care vor ajunge pe AICI !!!  🙂  🙂  🙂

1martie-12611martie-10501

14-shutterstock256366294-620x406media-145665643843529600

O zi mai BUNA si mai FRUMOASA ca cea de IERI cand, a NINS toata ZIUA , CIRCULATIA pe drumurile nationale si judetene a fost blocata in 11 judete  iar pe CFR a fost intarziata cu ZECI de ore  😦  casa nu mai amintesc de faptul ca  la TELEVIZOR, vreo cateva ORE, procurorii lui Kovesi din Sectia de procurori ai CSM au MINTIT poporul ! 😦

Aliosa .

7 răspunsuri to “” Cele ZECE principii ale MANIPULARII ” !!!”

 1. Aliosa Says:

  @ ALLL !!! 🙂 🙂 🙂
  Pentru Doamnele si Domnisoarele care au trecut pe AICI 🙂
  si-or sa mai treaca, multumiri sincere din partea MEA 🙂 🙂 🙂
  si un MARTISOR muzical

  oferit de
  ” Beta”
  http://betasare'blog.wordpress.com/
  pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2018/02/24/
  la ultimul comentariu ! 🙂
  Auditie placuta si La Multi Ani de MARTISOR !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa !!! 🙂 🙂 🙂

 2. Beta Says:

  Multumesc Aliosa, de doua ori si pentru martisor. O zi buna si tot ce faci sa-ti reuseasca ❗ ❤

  • Aliosa Says:

   Buna seara, Anda ! 🙂
   Pentru CINE se INTREABA,
   pe My Blog postez cu predilectie,
   doar postarile de seama
   si dupa o riguroasa SELECTIE ! 🙂
   Dintre TOATE postarile vizitate, citite si analizate,
   la sfarsit de FAURAR,postarea Domniei Tale a fost de departe
   cea mai INTERESANTA si ca atare,
   am dat urgent REPUBLICARE 🙂 🙂 🙂
   nu prin REBLOG ca n-ai setata OPTIUNEA 😦
   ci prin ” copy paste ”
   Ma bucur ca ai ajuns si pe My Blog,
   un fel de CATALOG,
   unde postez cu predilectie,
   dupa o riguroasa selectie,
   POSTARILE cele mai INTERESANTE 🙂
   de pe BLOGURILE vizitate !!! 🙂 🙂 🙂
   Un sfarsit de saptamana BINECUVANTAT intregii tale FAMILII, stimata prietena virtuala Anda ! 🙂
   Aliosa !!! 🙂 🙂 🙂

 3. Anonim Says:

  Virgilio Simpton

  Feb 27, 2018 @ 13:25:27 NOAM CHOMSKY:
  CELE ZECE PRINCIPII ALE MANIPULÄ‚RII MASELOR
  Noam Chomsky este caracterizat în media drept o figură foarte importantă a stângiingii americane.
  Este mult mai cunoscut ca activist politic. și nu ca eminent lingvist .

 4. Anonim Says:

  Ila Killen

  Beta Feb 27, 2018 @ 13:25:27 NOAM CHOMSKY: CELE ZECE PRINCIPII ALE MANIPULÄ‚RII MASELOR Noam Chomsky este caracterizat în media drept o figură importantă a stângii americane. Este mult mai cunoscut ca activist politic, È™i nu ca eminent lingvist l…

 5. Anonim Says:

  Theron Doris

  Beta Feb 27, 2018 @ 13:25:27 NOAM CHOMSKY: CELE ZECE PRINCIPII ALE MANIPULÄ‚RII MASELOR Noam Chomsky este caracterizat în media drept o figură importantă a stângii americane. Este mult mai cunoscut ca activist politic, È™i nu ca eminent lingvist l…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: