Trăiește sănătos !!!

OMUL cât TRĂIEȘTE, învață ! EU trăind, ÎNVĂȚ mereu !!! 🙂  🙂  🙂

              ” Alimentele care NU produc mucus sunt esenţiale în procesul de vindecare!

Foarte mulţi naturişti şi igienişti din ultimii 100 de ani şi-au pus multiple întrebări cu privire la efectul alimentaţiei umane asupra stării de sănătate. Şi tot atât de mulţi dintre ei au descoperit cât de IMPORTANTĂ este alimentaţia asupra menţinerii stării de sănătate sau a apariţiei stării de ”boală”.
Naturişti renumiţi din trecut, precum Arnold Ehret, H. Carrington, T.S. Fry, Sylvester Graham (părintele igienei naturale în Americadin 1830!), Paul Bragg şi dintre contemporani, Robert Morse, Patricia Bragg, Robert Lockhart, Kristina Bucharan-Carillo şi foarte mulţi alţii au testat pe propriile organisme, zeci de ani de zile, validitatea legăturii dintre alimentaţie şi sănătate.
În prezent, beneficiem de experienţa directă, personală, a sute de oameni – şi de colectarea a mii de cazuri de vindecări impresionante cu ajutorul dietei ”naturale” pe care unii o numesc ”dieta care NU produce mucus” (Arnold Ehret a ”brevetat” această denumire”) sau ”dieta alcalină” (naturiştii mai moderni, precum familia Bragg, folosesc această denumire).
Nu mai vorbim despre IPOTEZE – sau testări – sau încercări.
Acestea se fac de peste 200 de ani, avem cazuri concrete – precum practicianul specializat în chiropractică Robert Lockhart – care trăieşte pe o dietă raw-vegană/fructariană de circa 35 de ani, aflându-se într-o stare de sănătate impresionantă (Robert este specialist la mersul pe mâini – pe care îl practică cu succes la 67 de ani – el arătând la această vârstă ca alţi bărbaţi la 40 de ani!).
Un alt exemplu impresionant este Kristina Bucharan Carillo, o tânără americană ce şi-a vindecat un debut de diabet prin dieta raw-vegană şi trăieşte cu această alimentaţie de 8 ani – având un canal pe Youtube al ei specializat în reţete raw-vegane – extrem de creative şi gustoase – adevărată inspiraţie pentru toţi cei care doresc să încorporeze cât mai mult din acest stil de alimentaţie în practica zilnică.
Robert Morse este un naturist din Florida, pe care personal în consider specialistul nr. 1 din lume în dietă şi detoxifiere – fiind o persoană care îmbină spiritualitatea cu alimentaţia şi medicina – ghidând zeci de oameni pe drumul dinspre boală spre sănătate.
El este un om care a îndrumat mii de persoane în procesul de vindecare – şi în acelaşi timp, educă continuu populaţia cu privire la procesul de detoxifiere şi la influenţa alimentaţiei asupra sănătăţii.
Am făcut trimiterile de mai sus pentru a vă arăta că sunt foarte mulţi oameni (încă nu am reuşit să citesc toţi ”clasicii” şi să descopăr toţi contemporanii interesaţi de subiect) care au realizat că organismul omenesc ESTE mâncarea pe care o introduce zilnic în tubul digestiv. Hippocrate ne spunea cu mii de ani în urmă – ”hrana să ne fie medicament”.

Lumea în care trăim este o lume duală care funcţionează pe ritm somn/veghe – masculin/feminin – zi/noapte – acţiune/repaus etc etc – adică întotdeauna există două aspecte, aparent contrarii, ce alcătuiesc un întreg.
De aceea şi în domeniul alimentaţiei este foarte important să discutăm despre ACŢIUNEA de a mânca şi PAUZA (sau POSTUL) alimentar(ă). Aşa cum duceţi periodic maşina la revizie pentru o verificare minuţioasă de câteva zile (sau câteva ore), tot aşa aveţi nevoie să faceţi ”revizii” periodice ale ”maşinii biologice” care este corpul pe care îl aveţi.
Dacă veţi introduce continuu mâncare în corp – toată energia de care dispun celulele se va consuma în procesul de digestie, absorbţie, utilizare şi eliminare a reziduurilor – şi nu mai rămâne deloc energie pentru detoxifiere şi vindecare – procese la fel de importante şi vitale!
De aceea, în toate tradiţiile de vindecare şi spiritualitate ale lumii, inclusiv cele ale dacilor (strămoşii noştri), au existat perioadele de REPAUS ALIMENTAR sau POST. Cu efect de vindecare – de curăţare – de eliminare a reziduurilor de toxine din corp.
Posturile ortodoxe sunt special plasate în cele mai dificile perioade sezoniere din zona temperată, unde se află ţara noastră: începutul iernii şi finalul iernii.
Aceste posturi – care înseamnă abţinerea de la consumul de proteine animale şi reducerea la maxim a cantităţii de alimente consumate în cursul unei zile cu intensificarea perioadelor de rugăciune şi retragere în solitudine – ajută energia corpului nostru atât pentru vindecarea sufletului, pentru liniştirea minţii, cât şi pentru detoxifierea corpului fizic.

Naturiştii din vechime, în special Arnold Ehret  în cartea sa celebră ”Dieta care nu formează mucus”  şi apoi şi Robert Morse, au făcut ”liste” cu alimentele ”formatoare de mucus” – cu acele aşa-zise ”alimente” – de fapt, reale otrăvuri, când sunt consumate ZILNIC – care declanşează o reacţie de apărare din partea sistemului limfatic al corpului.
Sistemul limfatic sau circulaţia limfatică a corpului – este acel sistem care se ocupă de eliminarea reziduurilor celulare (adică a tuturor deşeurilor pe care fiecare celulă din miliardele de celule ale corpului nostru le produce în activitate zilnică) – la exteriorul corpului – prin intermediul rinichilor.
Circulaţia limfatică se desfăşoară în paralel cu circulaţia sângelu– sângele fiind fluidul (mai apos) care HRĂNEŞTE celulele, iar limfa fiind fluidul (mai vâscos, mai grăsos) care ”CURĂŢĂ” celulele. Limfa din sistemul limfatic – este o adevărată ”CANALIZARE” a corpului nostru – prin care se elimină la exterior cantităţi uriaşe de reziduuri acide şi toxine, ce intră în corp.
Toţi ştiţi ce este limfa, dacă v-aţi stors un coş. Întâi iese puţin sânge – şi apoi un lichid apos, clar uneori gălbui – aceea este LIMFA! Când sunteţi ”răciţi” – sistemul limfatic – care este şi principalul sistem imunitar al corpului – produce în exces limfă – sub formă de MUCUS – care se elimină la exterior pe unde poate – nas, gât, urechi, ochi, piele, vagin, intestine, rinichi – antrenând şi toxinele microbiene odată cu el.
Ca şi cum organismul nostru ”trage apa” la toaleta reprezentată de ”sistemul limfatic”. Aşadar,”mucii din nas” sau ”expectoraţia” de la tuse, nu sunt altceva decât MUCUS din sistemul limfatic, prin care corpul încearcă să elimine la exterior, printr-un orificiu disponibil, excesul de toxine care a intrat în organism.
Dacă aveţi mereu nasul înfundat – ştiţi că la acest nivel NU SE MAI POATE PRODUCE ELIMINAREA mucusului şi a apărut un BLOCAJ LIMFATIC. Prea mult mucus pentru un orificiu prea mic!
Dacă vă ”dregeţi” mereu vocea şi aveţi senzaţia de ”ceva” în gât (ca un corp străin, ca nişte mucus care nu se poate detaşa şi elimina, ca o ”gâdilitură” sau uneori ”ca un nod”), ştiţi că aveţi ”un dop de mucus” în faringe care nu se poate elimina.
Secreţie excesivă de mucus poate exista în tot tractul digestiv, de la nivelul gurii  până la nivelul anusului (locul de eliminare al materiilor fecale), mai ales atunci când persoana consumă ZILNIC alimentele formatoare de MUCUS. Adică alimentele care ”irită” mucoasa tubului digestiv  şi declanşează o ”reacţie de apărare” din partea corpului = CREAREA DE MUCUS.
Multe persoane, când încep să ”postească”, se trezesc dimineaţa cu un gust şi miros foarte neplăcute în gură, limba încărcată, plină de un depozit albicios şi o stare de slăbiciune.
CORPUL ÎŞI ÎNCEPE DETOXIFIEREA şi eliminarea excesului de mucus din pereţii tubului digestiv. La nivelul limbii se proiectează TOT tubul digestiv şi starea limbii vă spune despre starea digestiei dv!
Vă simţiţi rău dimineaţa, la trezire, pe nemâncate? Sunteţi ”plin ochi” de mucus în tubul digestiv. Dacă veţi continua câteva zile ”postul” consumând multă apă sau sucuri proaspăt stoarse de fructe, treptat, limba se va curăţa şi ”neplăcerile” vor dispare!

Care sunt ALIMENTELE FORMATOARE DE MUCUS – de care este nevoie să vă feriţi ocazional (SĂ NU LE CONSUMAŢI ZILNIC)  pentru a da răgaz corpului să ”se detoxifice” şi să se menţină într-o stare ”acceptabilă” de sănătate?

1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul ”naturiştilor” la alimentele ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca şi adaos la ”mâncarea gătită”  care îşi pierde toate vitaminele şi mineralele şi nu are nici un gust fără sare. Dar, în acelaşi timp, are o acţiune FOARTE IRITANTĂ asupra organismului noastru şi celulelor noastre. Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson), explică mult mai bine decât mine acţiunea sării asupra organismului .
Folosiţi în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice, sau alimente precum usturoi, ceapă, praz, leurdă sau chives (după gust).

2) OUĂLE – sunt pe locul 2 la alimentele ”formatoare” de mucus, fiind alimente care CONSTIPĂ şi irită intestinele (fiind şi printre cele mai ”alergizante” alimente pentru oameni).

3) LACTATELE – laptele de la animale şi toate produsele din lapte sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus alimente posibile. Omul este singura specie ”papă lapte”, nici un alt animal adult de pe pământ nemaiconsumând lapte DUPĂ vârsta copilăriei! Mai ales laptele altei specii. Am scris în multe alte articole despre efectele nocive ale lactatelor, precum efectul alergizant, efectul tip migrene (dureri de cap), efectul constipant, efectul creator de mucus, efectul de blocare al tiroidei, precum şi efectul de ”înceţoşare” mentală şi îngreunare a procesului de gândire!

4) FĂINOASELE – făina albă de grâu,toate tipurile de făină care conţin GLUTEN (un produs tip proteic ”lipicios” – care se lipeşte şi de mâini, când se frământă un aluat, dar în acelaşi timp, ”lipeşte” intestinele!). Grânele CU GLUTEN sunt grâul, secara, orzul şi ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrişca, meiul, quinoa.

5) ZAHĂRUL RAFINAT (şi toate dulciurile făcute cu zahăr ”sintetic”, alb sau brun) – sunt alimente ”artificiale”, prelucrate  pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, le consideră ”toxine” şi crează continuu mucus la ingerarea lor.

6) CARNEA şi produsele din carne (inclusiv peştele şi fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) şi determină o iritaţie continuuă a intestinelor şi sistemului limfatic. Carnea (şi peştele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului şi organismului, mai mult decât alimente, iar corpul simte nevoia să ”neutralizeze” consumul de carne  cu ajutorul ALCOOLULUI!. Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL – bărbaţii, sau DULCIURI – femeile (dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).
Aşadar – consumul ”otrăvilor albe” – TOATE SUNT ALBE! – sarea, ouăle, lactatele, făinoasele şi dulciurile (zahărul)  şi a cărnii, duce la FORMAREA DE MUCUS în organism şi BLOCAREA SISTEMULUI LIMFATIC (sistemul de ”canalizare” al corpului). Ca apariţia ”gunoierilor” din lumea Naturii  care ajută corpul să ”descompună” deşeurile depuse (exact ca în Natură – acolo unde este ”gunoi”, materie moartă – apar organismele care ajută la descompunere): viruşi, bacterii, ciuperci, paraziţi, viermi etc etc.
Înţelegeţi acum de unde vin ”bolile” oamenilor?
NU DE LA ”MICROBI” – viruşi, ciuperci, paraziţi sau bacterii. EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” – SUNT ATRAŞI DE PREZENŢA MATERIILOR ÎN DESCOMPUNERE, a MUCUSULUI depozitat în corp, în toate părţile corpului! (unde aveţi multă grăsime sau celulită – aveţi depuneri impresionante de mucus!).

Aşadar, CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS şi pot fi consumate în perioadele de ”POST”, săptămânale sau lunare?

1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!)  consumate ca atare sau sub formă de sucuri de fructe. SĂ NU AVEŢI GRIJĂ LA CANTITATE!
FRUCTELE NU ÎNGRAŞĂ (este un ”mit” demolat de experienţa practică – fructele conţin FRUCTOZĂ, un zahar simplu care ajută sistemul nervos şi ficatul şi intră în celule fără să folosească receptorii de insulină, fără să încarce pancreasul!)
FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!
FRUCTELE sunt foarte utile pentru ”curăţarea tubului digestiv” (au efect anti-constipaţie,chiar unele dintre ele au efect laxativ, aşa că aveţi grijă la combinaţii şi efecte).

2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate,legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau ”fructe” ale legumelor – funcţie de disponibilitatea în anotimpuri. Dar şi consumate uşor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc).

3) SEMINŢELE de toate felurile – nuci, seminţe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc etc. CONSUMATE CU MODERAŢIE, pentru că în cantitate mare şi ele produc mucus şi acidoză!

4) VLĂSTARII obţinuţi prin germinarea diferitelor seminţe (consumaţi cu MODERAŢIE – pentru că au multe proteine, respectiv ”amino-acizi”!)

5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrişca, meiul şi Quinoa) şi produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale

6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAŢIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia şi produsele din ele.
Aşadar, aveţi FOARTE MULTE alternative pentru POST şi DETOXIFIERE.
Să nu uitaţi de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada primăverii, care este foarte util pentru ”punerea în repaus a tubului digestiv” şi eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIAŢI DE ”MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROS GURA, PIELEA, URINA ŞI SCAUNUL!  ESTE FOARTE BINE SĂ EVACUAŢI LA EXTERIOR TOXINELE!).
FOLOSIŢI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS. Şi doar ocazional pe cele producătoare de MUCUS. Ţineţi posturile ortodoxe sau posturi periodice,  cu apă sau cu alimente neformatoare de mucus. Şi sănătatea dvs. va fi foarte bună, dispărând simptomele neplăcute şi vizitele la medic.

Dr. Sorina Soescu ” 

Sursa :
http://meg55-miannadraguta.blogspot.ro/2014/03/alimentele-care-nu-produc-mucus-sunt.html
Comentariile le las pe seama Domniilor Voastre ! 🙂
O seară minunată !!! 🙂  🙂  🙂
Alioșa 🙂

2 răspunsuri to “Trăiește sănătos !!!”

  1. Pinuccia Dattoli Says:

    Buona serata Aliosa un caro saluto Buona settimana 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.