Ceva dulce

Anunțuri

8 răspunsuri to “Ceva dulce”

  1. ecaleopi Says:

    Reţete, nimic?!

  2. Aliosa Says:

    Din pacate, doar IMAGINI ………..
    Asa am preluat prin „reblogging” materialul ! 😦
    Am facut acest gest doar pentru FRUMUSETEA imaginilor ! 🙂
    Daca nu ti-am dat pentru imaginile de mai sus nici o RETETA,
    iti ofer ceva antrenant ! 🙂

    Postez insa niste RETETE de CHEC
    preluate special pentru tine de pe internet ! 🙂

    Cele mai simple reţete de chec.
    Cum putem pregăti un desert delicios în doar un sfert de oră ! 🙂

    Delicios şi extrem de uşor de preparat acasă, checul este un desert la îndemână nu doar datorită ingredientelor deloc pretenţioase, ci şi timpului de pregătire, care nu depăşeşte un sfert de oră. Trei reţete de chec delicioase şi uşor de preparat găsim în volumul Lucreţiei Oprean intitulat ”Minuturi alimentare şi alte reţete culinare” şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.

    Pentru prima reţetă aveţi nevoie de: 4 ouă, 200 de grame de zahăr pudră, 100 de grame de făină, 150 de grame de nuci tocate (nu măcinate), o lingură de rom, vanilie sau coajă de lămâie.
    Mod de preparare:
    Gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul, se adaugă albuşurile bătute spumă tare, făina, nucile şi romul. După gust, se adaugă vanilie sau coajă rasă de lămâie. Se toarnă în forma de chec unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Pentru cea de-a doua reţetă aveţi nevoie de o jumătate de pahar de zahăr pudră, o jumătate de pahar de lapte, 3 linguri de ulei sau unt topit, 2 pahare de făină, o linguriţă de bicarbonat dizolvat într-o lingură de rom, un pachet de praf vanilat.
    Mod de preparare:
    Cantităţile de mai sus de pun în castron şi se bat foarte bine. Se toarnă în forma de chec unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Pentru cea de-a treia reţetă aveţi nevoie de 3 ouă întregi, o jumătate de pahar de zahăr, 2 ceşcuţe de lapte, 2 ceşcuţe de ulei, două pahare şi jumătate de făină, un praf de copt, vanilie, coajă rasă de lămâie.
    Mod de preparare:
    Ouăle şi zahărul se pun într-un castron şi se bat bine. Se adaugă pe rând uleiul, laptele, făina şi praful de copt cu vanilia. Compoziţia se toarnă în formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc încet.
    Weekend placut ! 🙂
    Aliosa.

  3. racoltapetru6 Says:

    La rețete nu mă bag, numai la mâncat, dar cu măsură. 🙂

  4. araanz50 Says:

  5. Georgeta Nedelcu Says:

    Arata foarte bine. Daca vrei, poti intra pe blogul meu si poti gasi aici retete foarte bune si usor de facut. Iata linkul:

    http://bucatariadulcineiei.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: